Değerli kağıt bedeli Ehliyet nedir?

İçindekiler:

  1. Değerli kağıt bedeli Ehliyet nedir?
  2. Değerli kâğıt bedeli ne kadar 2021?
  3. Değerli kâğıt bedeli nereye ödenir?
  4. Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli nereye ödenir?
  5. Değerli kağıt bedeli nereye yatirilir?

Değerli kağıt bedeli Ehliyet nedir?

Eski tip sürücü belgesi değiştirilmek üzere yapılan başvurularda 2020 yılı için belirlenen değerli kâğıt bedeli 13 TL, vakıf payı bedeli ise 2 TL'dir. Kayıp/çalıntı, yıpranma gibi nedenlerle yeni tip sürücü belgelerinin yenilenmesi işlemlerinde değerli kâğıt ve harç bedelleri indirimsiz şekilde alınır.

Değerli kâğıt bedeli ne kadar 2021?

Buna göre, 2021'de ilgili kanunda "değerli kâğıt" olarak belirlenen noter kâğıtları 20 lira ile 40 lira arasında olacak. Pasaport bedeli ise yeni yıldan itibaren 180 lira olarak uygulanacak.

Değerli kâğıt bedeli nereye ödenir?

İstediğiniz bir ATM'yi kullanarak ister banka hesabınızdaki paradan isterseniz de nakit olarak kimlik kartı harcınızı yatırabilirsiniz. PTT şubelerinden ödeme yapma. İstediğiniz PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız yardımıyla yeni kimlik para yatırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli nereye ödenir?

Ehliyet başvurusu için yatırılması gereken ücreti; Vergi dairelerine. Anlaşmalı bankalara. Gelir İdaresinin internet vergi dairesine.

Değerli kağıt bedeli nereye yatirilir?

Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir. Diğer bankalar Vakıf payı ve Maliye payını ayrı ayrı tahsil etmektedirler. Bankalar tarafından havale ücreti alınmamaktadır.