Dikotomik ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Dikotomik ne demek TDK?
  2. Dikotomik veri nedir?
  3. Felsefede nomos ne demek?
  4. Nomos kavramı nedir?
  5. Klâsik Dikotomi nedir?

Dikotomik ne demek TDK?

Dikotomik ne demek TDK? (Yun. dichia: ikili; temnein: kesmek) İki eşit parçaya ayrılmak üzere büyüme noktasından ikiye bölünerek dallanma.

Dikotomik veri nedir?

Genellikle birbiriyle çelişkili kısımlar, kategoriler veya fikirlere olmak üzere, ikiye bölünme demektir. Bir değişkenin ancak birbirinin zıddı iki değer alabilmesidir.

Felsefede nomos ne demek?

İlkçağ Yunan felsefesinde yazılı ya da yazık olmayan “yasa”, “yerleşik kural”, “gelenek görenek” ya da “töre” anlamında kullanılan terim. Nomos'un felsefi söylemde yerini alması MÖ, V. yüzyılda doğa (physis) anlayışının gitgide gerçek evi olan fiziksel alandan etik alanına kaymasının ardından gerçekleşti.

Nomos kavramı nedir?

Antik Yunan ve Roma döneminde kurucu yasa anlamına gelen nomos, geniş cinsellik söyleminin, üreme de dahil, sosyal hayattaki tüm kurallarını da düzenliyor. Kadınlık, kadın için bir tür yazgıya dönüşen bu söylemle tanımlanıyor ve kadın, hiçbir zaman öznesi olmadığı bu söylemin belirlediği alana hapsediliyor.

Klâsik Dikotomi nedir?

4.1. Paranın Yansızlığı Para, yalnızca ekonomik ilişkilere aracılık etmektedir. Asıl olan, malla malın değişimidir. Para sadece bu değişime aracılık etmektedir. Bu yüzden parasal ilişkiler reel ilişkileri etkilemez. Bu duruma “Klasik Dikotomi (ikiye bölünmüşlük)” yaklaşımı denilmektedir.