Aracın rehinli olup olmadığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Aracın rehinli olup olmadığını nasıl anlarız?
  2. E devlette hak mahrumiyeti ne demek?
  3. Aracın rehinli olması ne demek?
  4. Araba rehinli olunca ne oluyor?
  5. Aracımda neden hak mahrumiyeti var?
  6. Rehinli araç nasıl kaldırılır?

Aracın rehinli olup olmadığını nasıl anlarız?

SMS ile araç tedbir sorgulaması yapmak için DETAY yazdıktan sonra bir boşluk bırakıp, önce aracın plaka kodunu tüm harfler ve rakamlar birleşik bir şekilde yazdıktan sonra(34AB1234) bu kısa mesajı 5664'e yollayın.

E devlette hak mahrumiyeti ne demek?

Bu tür durumlarda araçları olan kişilerin araçları üzerindeki tüm hakları, şartlar yerine getirilene kadar el konulmaktadır. Genel olarak hak mahrumiyeti olarak adlandırılan bu tür durumlarda, kişilerin araçlarını satabilmesi mümkün değildir.

Aracın rehinli olması ne demek?

Araç Rehinli Ne Demek? Bir araç için rehin kararı bulunuyorsa, aracın bir yere nakit karşılığında teminat gösterildiği ifade edilmektedir. Bir bankadan alınacak taşıt kredisi ile araç alan kişilerin araçlarına rehin konulabilmektedir.

Araba rehinli olunca ne oluyor?

Araçlara Neden İpotek Konur? Araçlara genellikle banka kredisi nedeniyle ipotek konur. Özellikle taşıt kredisi ile aldığınız aracınız banka tarafından ipoteklenir ve borç bitene kadar ipotek kaldırılmaz. Ayrıca finans kuruluşları ya da şirketler ile yapacağınız anlaşmalar nedeniyle de aracınıza ipotek uygulanabilir.

Aracımda neden hak mahrumiyeti var?

Arabayı kredi çekerek almışsanız kredinizin tamamını ödeyene kadar banka tarafından hak mahrumiyeti uygulanır. Yani kredinizi ödeyemeseysiniz banka araca el koyma ve gerekirse satarak kredi borcunuzu kapatma hakkını kendinde saklı tutuyor. Ancak kredi ödendiyse hak mahrumiyeti otomatik olarak kalkıyor.

Rehinli araç nasıl kaldırılır?

Rehin Kaldırma İşlemleri Nelerdir ve Nasıl Yapılır?
  1. Bankadan borcun bittiğine dair ipotek fek yazısı almak.
  2. İpotek fek yazısını banka görevlisi ile birlikte gidip noterden onaylatmak.
  3. Banka vasıtasıyla noter onaylı bu evrak Trafik Tescil Müdürlüğü'ne bildirmek. Ardından aracınızdan rehin kalkmış olur.