Istanbul Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Istanbul Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?
  2. Bölge adliye mahkemesi hangi kararları verebilir?
  3. Istinaf mahkemesi hangi kararları verebilir?
  4. Istinaf bozma kararından sonra ne olur?

Istanbul Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nden dosya sorgulamak için yapmanız gereken kullandığınız herhangi bir arama motoruna Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yazmanız veya direkt olarak http://www.istanbulbam.adalet.gov.tr/ adresine gitmeniz.

Bölge adliye mahkemesi hangi kararları verebilir?

Bölge adliye mahkemeleri (istinaf mahkemeleri), istinaf başvurusu ile önüne gelen hukuki uyuşmazlığı hem maddi vakıa hem de hukukilik açısından inceleyerek karar verir. İstinaf, hukuki uyuşmazlığın yeniden ele alınmasını sağlayan ilk derece mahkemesi ile temyiz kanun yolu arasında yeni bir kanun yoludur.

Istinaf mahkemesi hangi kararları verebilir?

İstinaf mahkemesi, davanın esasına girerek yerel mahkeme kararını kaldırabilir. İstinaf mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği kararı kaldırarak davanın kısmen veya tamamen kabulüne karar verebilir.

Istinaf bozma kararından sonra ne olur?

İstinaf mahkemesi ilk derece mahkemelerin verdiği kararı inceledikten sonra kararı bozma yetkisine sahiptir. ... Bölge adliye mahkemesi tarafından kararın bozulması durumunda yeniden yargılama süreci başlar. Dosya hakkında doğru kararın verilmesi için Bölge adliye mahkemesi görev yapmaktadır.