Kent Çalışmaları Yüksek Lisans nedir?

İçindekiler:

  1. Kent Çalışmaları Yüksek Lisans nedir?
  2. Mahalli idareler ve Şehircilik yüksek lisans ne ise yarar?
  3. Göç Enstitüsü nedir?
  4. Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans nedir?
  5. Yerel Yönetimler bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
  6. Kadın ve Aile Çalışmaları Yüksek Lisans ne ise yarar?

Kent Çalışmaları Yüksek Lisans nedir?

Kent Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, giderek büyüyen ve çeşitlenen kentsel sorunları anlamayı ve kendi tarihsel ve toplumsal tecrübesine uygun yeni çözümler üretebilmeyi amaçlayan ve disiplinlerarası bir perspektifle kenti ele almak isteyen lisansüstü öğrenciler için hazırlanmıştır.

Mahalli idareler ve Şehircilik yüksek lisans ne ise yarar?

Programın amacı, genel olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara ve özelde mahalli idare kuruluşlarında çalışanlara veya yerel yönetimler, şehircilik, çevre sorunları gibi konulara ilgi duyan lisans mezunlarına bu konularla ilgili teorik ve pratik bilgi paylaşımı yapmak, ülkemizde değişen mevzuat çerçevesinde ...

Göç Enstitüsü nedir?

Göç Enstitüsü, mülteci ve sığınmacıların dünya üzerindeki her insan gibi insanlık onuruna yaraşır şekilde yaşaması hedefiyle geçtiğimiz yıl içerisinde uluslararası bir akademik etkinliğin düzenlenmesinde büyük rol oynamış, göç alanında yetkin kişileri paneller aracılığıyla öğrencilerle buluşturmuş, Gaziantep ...

Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans nedir?

*Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı disiplinlerarası bir programdır. Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı kadın sorunları ve toplumsal cinsiyet çalışmaları alanında yüksek lisans öğrencisi yetiştirmek suretiyle kadın çalışmaları alanında yapılan çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

Yerel Yönetimler bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

Yerel Yönetim Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir? Belediyeler ve belediyelere bağlı olan kuruluşlarda iş imkanı olan bölüm mezunları personel idaresi, halkla ilişkiler ve kamu yönetimi gibi departmanlarda iş bulurlar. Bu bölüm mezunları olan kişiler aldıkları eğitimler ve mahalli yönetimlerde çalışabilirler.

Kadın ve Aile Çalışmaları Yüksek Lisans ne ise yarar?

Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, danışman, politika analisti ve devlet kurumlarında ya da sivil toplum örgütlerinde, hayatında ve endüstride, eğitim kurumlarında memur olarak çalışabilirler.