Durum Çalışması türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Durum Çalışması türleri nelerdir?
  2. Örnek Olay Durum Çalışması Nedir?
  3. Tezde Vaka Çalışması Nedir?
  4. Durum incelemesi nedir?
  5. Örnek olay araştırma yöntemi nedir?
  6. Çoklu durum nedir?
  7. Durum çalışmalarında hangi soruya cevap aranır?
  8. Örnek olay incelemesi yöntemi nedir?

Durum Çalışması türleri nelerdir?

Durum çalışması türleri:
  • Açıklayıcı /Tanımlayıcı Durum Çalışmaları
  • Keşfetmeye Dayalı Durum Çalışmaları (Exploratory Case Studies)
  • Kritik Olay Durum Çalışmaları (Critical Instance Case Studies)
  • Birikimli Durum Çalışmaları (Cumulative Case Studies)
Daha fazla öğe...

Örnek Olay Durum Çalışması Nedir?

Diğer bir tanımlama ile örnek olay çalışması; (1) güncel bir olguyu kendi gerçek yaşam çerçevesi (içeriği) içinde çalışan, (2) olgu ve içinde bulunduğu içerik arasındaki sınırların kesin hatlarıyla belirgin olmadığı, ve (3) birden fazla kanıt veya veri kaynağının mevcut olduğu durumlarda kullanılan, görgül bir ...

Tezde Vaka Çalışması Nedir?

Vaka çalışmaları içlerinde bir mesaj bulunduran hikayelerdir. Kurgusal da olabilecekleri gibi çoğunlukla gerçek bir olaya dayanırlar. Öğrenciler vakaların incelendiği bu çalışmalar sırasında aktif rol alarak olayı kavrama ve karşılaştıkları sorunları çözme ile ilgili becerilerini geliştirirler.

Durum incelemesi nedir?

Durum çalışması, güncel olan ve araştırmacı kontrolünün değişkenler üzerinde olmadığı durumlarda bu durumun sebeplerini, nedenleri ve sonuçlarını anlamak, tanımlamak ve betimlemek için kullanılan bir araştırma yöntemidir.

Örnek olay araştırma yöntemi nedir?

Örnek olay çalışması yöntemi, pek çok farklı şekilde tanımlanmakta ve anlaşılmaktadır. Bazı kaynaklara göre; örnek olay çalışması yöntemi; bir ya da birden fazla olayı, özellikle olguları tanımlamak ve açıklamak amacıyla, sistematik bir biçimde inceleme çabasıdır (Berg ve Lune, 2015: 354).

Çoklu durum nedir?

Çoklu durum desenlerinde araştırmacılar aynı zamanda birden fazla alanda çalışmazlar. Bir alanda bir durum için çalışıp daha sonra diğerine geçerler. Ek veri gerektiğinde önceki alana geçerler, fakat her iki alanda aynı zamanda çalışmazlar (Bogdan ve Biklen,1998: 63).

Durum çalışmalarında hangi soruya cevap aranır?

●Genel olarak çalışmanın 'ne', 'nasıl' ve 'niçin' sorularını cevaplamak olduğunda, çalışmaya katılanların davranışları kontrol edilmediğinde, içeriksel koşullar değiştirilmek istendiğinde ya da olay ve içerik arasındaki sınırlar açık olmadığında durum çalışmaları kullanılabilir.

Örnek olay incelemesi yöntemi nedir?

Örnek iş olayı incelemesi, yeni işleri çekmek için geçmiş çalışmalara ilişkin başarılı örnekler sunar. Örnek olay incelemeleri çok etkili bir içerik biçimidir. B2B satın alma kararları vermeden önce, müşterilerin %73'ü örnek olay incelemelerine başvuruyor.