Disiplin Mahkemeleri kalktı mı?

İçindekiler:

  1. Disiplin Mahkemeleri kalktı mı?
  2. Disiplin mahkemesi ne demek?
  3. 477 sayili kanun nedir?
  4. Alacak davalarına hangi mahkeme bakar?
  5. Hangi durumda askeri mahkeme kurulabilir?
  6. Askeri mahkeme var mı?
  7. Askeri Yargıtay nedir ve ne için vardır?
  8. Kanun hükmünde kararname ne zaman yürürlükten kaldırılmıştır?

Disiplin Mahkemeleri kalktı mı?

2 6413 sayılı Kanunla Askerî Ceza Hukuku ile Disiplin Hukuku ayrılarak, kararları hâkim denetimine açık olmadığından AİHM tarafından eleştirilen Disiplin Mahkemeleri savaş zamanı dışında kaldırılmış ve bunların yerine idari nitelikteki “Disiplin Kurulları” kurulmuştur.

Disiplin mahkemesi ne demek?

Disiplin Mahkemeleri 19 Anayasalarımız tarafından öngörülmüş olan mahkemelerdir. Bu mahkemeler, 16.6.1964 tarih ve 477 sayılı Disiplin Mahkemeleri Kuruluşu, Yargılama Usulü ve Disiplin Suç ve Cezaları hakkında Kanun ile kurulmuştur. ... Dolayısıyla disiplin mahkemesinin üyeleri hakim değildir.

477 sayili kanun nedir?

26 Haziran 1964 tarih ve 11738 sayılı Resmî Gazetede yayınlan mış olan 477 sayılı kanunun 41 - 62. maddeleri disiplin suçlarından ve cezalarından bahsetmektedir. Disiplin suçları, bu kanunun oda hapsi veya göz hapsi ile ceza landırdığı eylemlerdir (m. 41).

Alacak davalarına hangi mahkeme bakar?

Asliye ceza mahkemesinin görev alanına giren suçlar yönünden açılacak davalarda ise asliye ceza mahkemesinin tek dairesinin bulunduğu il merkezlerinde bu mahkemeler, iki dairesinin bulunduğu il merkezlerinde 2 numaralı asliye ceza mahkemeleri, ikiden fazla dairesinin bulunduğu il merkezlerinde ise 3 numaralı asliye ...

Hangi durumda askeri mahkeme kurulabilir?

Askeri mahkemeler kanunlarda aksi yazılı olmadıkça, asker kişilerin askeri olan suçları ile bunların asker kişiler aleyhine yahut askerlik hizmet ve görevleri ile ilgili olarak işledikleri suçlara ait davalara bakmakla görevlidirler.

Askeri mahkeme var mı?

Askerî olmayan makamlarca tesis edilmiş olsa bile, asker kişileri ilgilendiren ve askeri hizmete ilişkin idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıkların yargı denetimini yapan ilk ve son derece mahkemesidir. 'de yapılan Anayasa değişikliği referandumu'nun kabul edilmesi ile kapatıldı.

Askeri Yargıtay nedir ve ne için vardır?

Askerî olmayan makamlarca tesis edilmiş olsa bile, asker kişileri ilgilendiren ve askeri hizmete ilişkin idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıkların yargı denetimini yapan ilk ve son derece mahkemesidir.

Kanun hükmünde kararname ne zaman yürürlükten kaldırılmıştır?

Bu hüküm 24/6/2018 tarihinde birlikte yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanının andiçerek göreve başladığı 9/7/2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. “GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırılmıştır.