LPG rölesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. LPG rölesi ne işe yarar?
  2. Marş rölesi ne ise yarar?
  3. Araç LPG de iken benzin pompası çalışır mı?
  4. Mini röle ne işe yarar?
  5. Klima rölesi ne işe yarar?
  6. Flaşör zaman rölesi nedir?

LPG rölesi ne işe yarar?

Araç LPG ile çalışmaya başladığı anda 5 saniye içinde benzin pompa rolesi devreye girerek benzin pompasın boşa çalışmasını durdurur. Araç LPG de çalıştığı sürece her 30 dk bir 15 sn süreliğne devre dışı kalarak benzin enjektörlerinin soğumasına yardımcı olur. ..

Marş rölesi ne ise yarar?

Marş roleleri motosikletleri çalıştırırken gereken sinyalleri sağlayan temel parçalardan biridir. ... Marş rölesi elektrikli bir parçadır ve dış faktörlerden etkilenmektedir. Aküden alınan elektrik dalgalanmaları marş rölelerinde arıza olmasına sebep olabilir. Marş tamamlandığı zaman elektrik gönderme işlevi biter.

Araç LPG de iken benzin pompası çalışır mı?

Araçtaki yakıtı depodan motora doğru aktaran çok önemli bir parçadır. LPG'li ve benzinli araçlarda benzin pompası bulunurken, dizel yakıt kullanan araçlarda mazot pompası bulunur. ... Motor çalışır durumda olduğu sürece benzin pompası da devrededir. Son model arabalarda ise elektrikli yakıt pompaları kullanılmaktadır.

Mini röle ne işe yarar?

DC ile çalışan mini röleler en çok elektronik devrelerde kullanılmaktadır. Yarı iletken esasına dayalı çalışan tristör (thyristor) ve triyakların (triac) imalatından sonra kullanım alanı dar olan rölelerin, çok yüksek akım ve gerilim kontrolü gereken uygulamalarda kullanılmaktadır.

Klima rölesi ne işe yarar?

Anladım, peki klima rölesi ne işe yarar? Klima Rölesi; Küçük Değerli Bir Akımın Oluşturduğu Elektromanyetik Alan İle Yüksek Güçte Veya Akımda Çalışan Bir Alıcıyı Çalıştırabilmek İçin Bir Ya'da Daha Fazla Anahtar Grubunu Kontrol Eden Elemandır.

Flaşör zaman rölesi nedir?

Flaşör röle: Bobine enerji verildiği andan başlayarak ayarlanan süre kadar yerlerini korur, sonra yeniden ilk yerine dönen rölelere zaman ayarlı flaşör röle denir. Bu tip zaman röleleri bu işlemi, enerjili kaldığı süre boyunca tekrar eder. ... Zaman rölesi bobinine enerji verildiğinde kontaklar yer değiştirir.