Ağaç kavunu fidanı nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Ağaç kavunu fidanı nerede yetişir?
  2. Ağaç kavunu kaç yaşında meyve verir?
  3. Şadok ne zaman meyve verir?
  4. Şadok nasıl bir meyve?
  5. Kavun ne kadar sürede yetişir?

Ağaç kavunu fidanı nerede yetişir?

Ağaç kavunu dünya üzerinde en çok Hindistan'da, Orta ve Güney Amerika'da yetişiyor. Ülkemizde ise kendisine Akdeniz, Ege ve hatta Doğu Karadeniz'de rastlamak mümkün alıyor.

Ağaç kavunu kaç yaşında meyve verir?

Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir ağaçtır. 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar. Meyvesinin boyu eninden büyük genelde 12–15 cm arasındadır. Kabuğu kalın, sert ve kokuludur. Dış kabuğu üzerinde pürüz ve çıkıntılar bulunur.

Şadok ne zaman meyve verir?

Şadok fidanlarının dikiminden sonra ortalama 3 yıllık bir sürede ürün verdiğini ve uzun ömürlü bir ağaç olduğunu dile getiren Doğancılı, “Meyveleri de uzun ömürlüdür. Soğuğa dayanıklı ve raf ömrü çok yüksek bir meyve.

Şadok nasıl bir meyve?

Şadok meyvesi az sulu bir narenciyedir. Kalın kabuklara ve kalın meyve zarına sahiptir. Kalın kabukları ve ardından meyve zarı soyularak içerisindeki pembe meyve kısmı yenir.

Kavun ne kadar sürede yetişir?

Olgunlaşma süresi 90–130 gündür. Kavun tohumunun çimlenebilmesi için toprak sıcaklık isteği en az 15.5 ºC, optimum 24–35 ºC, maksimum 38 ºC dir. Tohumlar 8–10 günde çimlenir ve kök uzamaya başlar 3-4 cm olunca hypokotil'de uzamaya devam ederek toprak yüzüne tohum kabuğu ile birlikte çıkar.