Avukat vekaletnamesi nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Avukat vekaletnamesi nasıl verilir?
  2. Vekaletname ile neler yapılır?
  3. Kimlere vekalet verdiğimi nasıl öğrenirim?
  4. Avukata genel vekaletname verilir mi?
  5. Umumi vekalet ücreti ne kadar?
  6. Vekalet her noterden iptal edilir mi?

Avukat vekaletnamesi nasıl verilir?

Avukat ile vekalet veren kişi arasında imzalanmış bir anlaşma ile vekalet verilir. Bu vekalet verme işleminin elbette belli bir ücreti bulunur. Vekalet verme işlemleri ise noter huzurunda gerçekleşir. Avukat, vekalet veren kişi gelmese bile notere giderek bu işlemi yerine getirebilir.

Vekaletname ile neler yapılır?

Genel vekaletname ile vekalet veren ( müvekkil ) vekili, kendi adına tasarrufta bulunması için yetkilendirmektedir. Bu vekaletname ile vekil vekalet veren ( müvekkil ) adına bağış ve satış işlemleri dışında diğer tasarruf işlemlerini yapabilir.

Kimlere vekalet verdiğimi nasıl öğrenirim?

Önceden verilmiş ancak hatırlanmayan vekaletnameler E- Devlet ya da Ekap (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden oldukça kolay bir şekilde sorgulanabilir. Bunları yapamayan kişiler ise notere giderek vekalet işlemlerini sorgulayıp öğrenebilirler.

Avukata genel vekaletname verilir mi?

Bir avukatın adınıza işlem yapabilmesi için ona noterden vekaletname vermiş olmanız şart. Herkes kendisi veya vasisi ya da velisi olduğu kişiler adına istediği avukata vekalet verebilir.

Umumi vekalet ücreti ne kadar?

Burada avukata verilecek genel vekaletnameden bahsedeceğiz. Bazı işlemlerin yapılabilmesi genel vekaletname düzenlenmesi yeterli olmayacaktır. Bunlar için özel yetki kılınan vekaletnameler çıkarılmalıdır. 2021 yılı için noterde avukata genel vekalet verme ücreti 192,00 TL'dir.

Vekalet her noterden iptal edilir mi?

Vekaletin iptali için ilk olarak vekaletin düzenlendiği notere gidilmesi gerekir. Noterden azilname ya da iptal, fesh belgesi alınmalıdır. Noterden alınan azilname ise vekalet veren kişiye gönderilmelidir. Bu belgenin noterden alınabilmesi için ödenmesi gereken belli bir harç miktarı yatırılır.