Ekilen saca jilet vurulur mu?

İçindekiler:

  1. Ekilen saca jilet vurulur mu?
  2. Saç ekiminden sonra donör bölge ne zaman iyileşir?
  3. Saç ekimi hangi ayda yapılır?
  4. Saç ekimi kaç ayda tamamlanır?
  5. Donör bölgede kızarıklık ne zaman geçer?
  6. Saç olmayan yere saç ekilir mi?

Ekilen saca jilet vurulur mu?

Bilindiği gibi saç kesiminde farklı aletler kullanılmaktadır. Saç kesimi makas, makine ve jilet gibi aletlerle yapılabilir. Bunların hiçbirinin saç ekimi sonrasında traş olmak için hemen kullanılması mümkün değildir. Çünkü yapacağınız yanlış bir hareket, yeni ekilen greftlerin ölmesine neden olabilir.

Saç ekiminden sonra donör bölge ne zaman iyileşir?

Donör bölge bandajları çıkarılıp doğru nemlendirilip, güneşten korunursa 7-10 gün arasında iyileşir. İlk iyileşme süreci bandajlı geçen 3 gündür. Sonrasında koruma süreci vardır. Saç ekimi operasyonunda temel maddeler vardır.

Saç ekimi hangi ayda yapılır?

Bilinenin aksine saç ekimi için özel bir mevsim bulunmamaktadır ve yılın 12 ayı rahatlıkla saç nakli yapılabilmektedir. Sadece bazı aylarda ve mevsim geçişlerinde kişiye göre saç dökülmeleri sıklaşabilir ya da azalabilir.

Saç ekimi kaç ayda tamamlanır?

Senenin sonunda ne kadar mutlu olduklarını belirtseler de tam kalınlaşma süreci 12-24 ay arasında tamamlanır. 6.-7. ayda saç kabı olan bölgeler aniden dolmaya başlar.

Donör bölgede kızarıklık ne zaman geçer?

Çoğu zaman, küçük ölçekli saç ekimi işlemlerinde bu kızarıklık takip eden 3 haftalık süre içinde kendiliğinden kaybolur. Bazı durumlarda, daha fazla greft içeren saç nakli işlemlerinden kaynaklanan bu kızarıklığın tamamen kaybolması 3 aya kadar devam edebilir.

Saç olmayan yere saç ekilir mi?

Saç yapısının ekim işlemine uygun olması halinde, saçların tam olarak dökülmesini beklemeden saç ekimine karar verilebilir. Saç ekimi, tamamen saçsız alana yapılabildiği gibi, seyrek yani daha az saçlı olan deriye de rahatlıkla yapılabilir.