Kediler en fazla kaç tane yavru doğurur?

İçindekiler:

  1. Kediler en fazla kaç tane yavru doğurur?
  2. Bir kedi kaç tane doğurur?
  3. Kediler aralıklı doğurur mu?
  4. Yeni hamile olan kedi nasıl anlaşılır?

Kediler en fazla kaç tane yavru doğurur?

Türkiye'de Şimdiye Kadar Bilinen En Fazla Sayıda Doğumu Normal Sayıda 3 ile 6 Arasında Gerçekleştiren Rekortmen Kedinin Adı 1,5 Yaşındaki Aniska. Türkiye'de ilk defa bir kedi 10 tane yavru dünyaya getirdi. Yavruların babası İranlı Tomi adlı bir kedi; anne kedi ise Ankaralı.

Bir kedi kaç tane doğurur?

Bir kedi, yılda 3 kez doğum yapabilir. Dişi kediler ortama 2 ay hamile kalır. Yani, hamilelik süresi 57- 67 gün arası olan kedilerin çoğunlukla hamilelik dönemi ortalama 63 gün sürer. Bir batında doğan ortalama yavru sayısı 2 ila 5 arasındadır.

Kediler aralıklı doğurur mu?

Her yavrunun doğumu arasında ortalama 30-60 dakika geçebilirken bu süre 2 saate kadar da uzayabilir. Bu andan itibaren kedi sepetinden ayrılmaz. Bu durum yavrularını doğuruncaya ve onları ilk kez emzirinceye kadar sürer. Kedi yana yatarak doğurur.

Yeni hamile olan kedi nasıl anlaşılır?

Kedilerin hamile olduğunu anlamak için en önemli durumlardan biri karnının şişmesidir. Özellikle 5 haftadan sonra kedinin karnı belirgin bir oranda şişmeye başlar. Üstelik bu durum doğum yapıncaya kadar devam eder ve daha fazla şişer. Ayrıca davranışlarında belirgin oranda değişiklikler yaşanmıştır.