Üzüm ilaçlaması ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Üzüm ilaçlaması ne zaman yapılır?
  2. Üzüm bağına bordo bulamacı ne zaman atılır?
  3. Üzüm salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?
  4. Üzüm taneleri neden çatlar?
  5. Asmaya bordo bulamacı atılır mı?
  6. Üzümlere göztaşı ne zaman atılır?
  7. Asmaya ilk kükürt ne zaman atılır?
  8. Asmaya külleme ilacı ne zaman atılır?
  9. Üzüm neden çatlar?
  10. Üzüm kükürt ne zaman atılır?
  11. Bağda salkım güvesi nasıl olur?
  12. Salkım güvesi hastalığı nedir?

Üzüm ilaçlaması ne zaman yapılır?

üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Üzüm bağına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor.

Üzüm salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?

sıcaklığının 14°C'yi aştığı günleri takip ederek bir ilaçlama yapılabilir. İkinci ve 3. döllere karşı maksimum uçuşlar, etkili sıcaklıklar toplamı, bağın fenolojisi ve yumurta açılımı takip edilerek ilaçlamalar yapılır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Salkım güvesi 3 döl vermektedir.

Üzüm taneleri neden çatlar?

Vakuollerde su ve kuru madde birikimi ile hücreler büyümekte ve bunun sonucunda tane iriliği artmaktadır. Vakuollerde ani su artışı tane içi turgor basıncının artışına neden olmakta bu da tane kabuğunun iç yüzeyine baskı yapmaktadır. Böyle durumlarda kabuk çatlayabilmektedir.

Asmaya bordo bulamacı atılır mı?

Bordo bulamacı asmaların fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı korunması için önleyici olarak uygulanan en etkili çözümlerden biridir ama tek başına yeterli değildir. Sonbaharda yaprakların tamamı ya da büyük çoğunluğu döküldüğünde ve kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önceki dönemde uygulanır.

Üzümlere göztaşı ne zaman atılır?

Kış uygulaması: Budamadan sonra gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır. Yaz uygulaması: Uygulama: sürgünler 2-3 cm olduğunda. Uygulama: sürgünler 8-10 cm olduğunda.

Asmaya ilk kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Asmaya külleme ilacı ne zaman atılır?

"Birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde mutlaka çotanak bağlama döneminde (nisan ayı ortasından itibaren) tavsiye edilen uygun bitki koruma ürünleriyle koruyucu ilaçlama yapılmalıdır. Uygulamada kalıntı riski göz önüne alınarak ilaçlı mücadele hasattan 1 ay öncesine kadar tamamlanmalıdır.

Üzüm neden çatlar?

Üzümde tanelerinde çatlamanın sebeplerini şöyle gruplandırabiliriz: Hücre içi fizyolojik sebepler. Çeşit özelliği. Aşırı hormon kullanımı

Üzüm kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Bağda salkım güvesi nasıl olur?

Larvaları tomurcuk, çiçek koruk ve olgun daneleri yemek suretiyle zararlı olurlar. Larva tomurcuk ve çiçek içinde beslenirken salgıladığı ipliklerle tomurcuk ve çiçekleri birbirine bağlayarak salkımları küme haline getirir. Zarara uğrayan tomurcuk ve çiçekler dökülür. Bu nedenle seyrek daneli salkımlar oluşur.

Salkım güvesi hastalığı nedir?

Bağ Salkım Güvesi (Harab, kurtlanma, çürüme) : Bağlarda çiçek, koruk ve olgun tanelerde zarar yapar. Üzümün zarar görmesi sonucu akan tatlımsı sıvı üzerine çürütücü mantarlar kolayca yerleşerek salkımların çürümesine sebep olur. Bu hastalık ve zararlı ile mücadeleyi zamanında yapmak gerekir.