SGK 25 kodu nedir?

İçindekiler:

  1. SGK 25 kodu nedir?
  2. SGK 49 kodu nedir?
  3. 25 maddeden işten çıkarıldım ne yapmalıyım?
  4. Işten çıkış kodu 22 nedir?

SGK 25 kodu nedir?

25- İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih: İş sözleşmesi işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı sebebiyle işçi tarafından feshediliyorsa (4857/24/II), bu kod seçilecektir. Bu durumda da işçi işsizlik maaşı alabilecektir.

SGK 49 kodu nedir?

49 Numaralı Kod – İşçinin, Kendisine Verilen İşleri Kasıtlı Olarak Yapmaması; İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi (4857 s.k. 25/II-h) durumunda bu çıkış kodu seçilecektir.

25 maddeden işten çıkarıldım ne yapmalıyım?

25/2 maddesiyle iş çıkışı verilen ve haksız bir şekilde işten çıkarıldığı düşünen çalışanlar 30 gün içerisinde avukata başvurarak işe iade davası açmalıdır. İşe iade davası ile öncelikle konu uzlaştırmaya gider. Uzlaştırmada tarafların anlaşamaması durumunda ise konu iş mahkemesine intikal eder.

Işten çıkış kodu 22 nedir?

22- Diğer nedenler: İşçinin çıkış nedeni bu kod listesinde hiçbir kategoriye uymuyorsa, bu kod seçilmelidir. ... 24- İşçi tarafından sağlık nedeniyle fesih: İş sözleşmesi işçi tarafından sağlık nedeniyle (4857/24/I) sona erdiriliyorsa bu kod seçilecektir.