İnşaat mühendisliği Hangi KPSS puan türü ile alıyor?

İçindekiler:

  1. İnşaat mühendisliği Hangi KPSS puan türü ile alıyor?
  2. Inşaat mühendisleri atanıyor mu?
  3. Inşaat mühendisliği hangi puan türü ile alıyor?
  4. Inşaat mühendisleri hangi KPSS sınavına girer?

İnşaat mühendisliği Hangi KPSS puan türü ile alıyor?

İnşaat mühendisliği mezunu bir adayın 2018/1 atamalarında atanmak için alması gereken en küçük puan 87,951 idi. Bununla beraber en büyük 93,119 puan ile yerleşme yapılmıştır. *Merkezi atamalarda lisans mezunu olarak atanabilmeyi sağlayan puan türü P3 puan türüdür.

Inşaat mühendisleri atanıyor mu?

2020/1 merkezi atamasında inşaat mühendisliği mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 133 idi. Bunlardan 115 tanesi 4001 kodu ile atanabilinen kontenjanlar iken kalan 18 tanesi ise 4669 yani direkt özel bölüm şartı ile inşaat mühendisliği veya türevi bölüm mezunlarının atanabildiği kontenjanlardı.

Inşaat mühendisliği hangi puan türü ile alıyor?

Devlet okullarında inşaat mühendisliği okumayı düşünen bir üniversite adayının iyi bir okul için Sayısal puan türünde 440 üzeri puan alması gerekiyor.

Inşaat mühendisleri hangi KPSS sınavına girer?

Mühendis kadrolarına yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir. Buna göre mühendis kadrolarına atanmak isteyenler sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına katılacaklardır. Bu kadrolar için adayların yabancı dil veya pazar günü oturumlarına katılmalarına gerek yoktur.