Sigara içmenin dinimizde hükmü nedir?

İçindekiler:

  1. Sigara içmenin dinimizde hükmü nedir?
  2. Sigara içen imam olabilir mi?
  3. Sigara içmek abdesti mekruh eder mi?
  4. Sigara içmek namaz abdestini bozar mı?
  5. Tütün kuranda geçiyor mu?
  6. Alkol sigara haram mi?
  7. Şeriat cezaları nelerdir?

Sigara içmenin dinimizde hükmü nedir?

Sigara içmek haram, içmede ısrar ve bağımlı olmak daha şiddetli haramdır. Çünkü o pis/habis şeylerdendir ve Allah Teâlâ A'râf 157'de “Onlara pis şeyleri haram kılar” buyurmakta, Nebî (sav) de “Zarar vermek ve zarara karşılık zarar vermek yoktur” buyurmaktadır.

Sigara içen imam olabilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş imzasıyla tüm birimlere gönderdiği resmi yazıyla, sigara içen personele bu yıldan itibaren hac görevi verilmeyeceğini açıkladı. Kararı değerlendiren Erbaş, “Daha sonraki yıllarda sigara kullananlar sınava dahi giremeyecek.

Sigara içmek abdesti mekruh eder mi?

Sigara içmek, tütün kullanmak, nargile içmek abdesti bozar sorusu sıkça sorulmaktadır. Sigara içmek, tütün ürünleri kullanmak abdest bozmaz.

Sigara içmek namaz abdestini bozar mı?

Diyanet'ten yapılan açıklamada, ''Ancak, sigaranın sağlığa zararlı olması, abdesti bozması için gerekçe teşkil etmez. Fıkıh kitaplarında, detayları ile sıralanan 'abdesti bozan şeyler' arasında sigara içmek yer almamaktadır'' denildi.

Tütün kuranda geçiyor mu?

Sigara veya tütünün haram olduğuna dair bir ayet yoktur. Sigaranın haram olduğunu savunanlar da sigara veya tütün anlamına gelen bir kelimenin Kur'an-ı Kerim'de geçmediğini kabul etmektedirler. O hâlde sigara içilmesi şâri'-i mübin tarafından haram kılınmamıştır.

Alkol sigara haram mi?

İslâm Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, sigara tartışması konusunda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek vererek, 'Sigara alkol gibi haramdır' dedi.

Şeriat cezaları nelerdir?

2. Hudud Yasası (Had cezaları): Zina, hırsızlık, içki içmek, eşcinsellik, kazf, yol kesme ve irtidat cezaları. Zina: Kur'an'a göre 100 sopadır. Zina yapan cariye ise o zaman da bu cezanın yarısı kadar ceza alır. Ancak hadislere göre bekarlara 100 sopa, evlilere ise recm cezası verilir.