Közlenmiş Patlican turşusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Közlenmiş Patlican turşusu nasıl yapılır?
  2. Patlıcan biber közlemesi kavanozda nasıl saklanır?
  3. Patlıcan biber turşusu nasıl olur?
  4. Gelin Turşu nasıl yapılır?
  5. Haşlama patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  6. Üzüm koruğu turşusu nasıl yapılır?
  7. Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Közlenmiş Patlican turşusu nasıl yapılır?

Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Servise hazır !

Patlıcan biber közlemesi kavanozda nasıl saklanır?

Közlenmiş patlıcanı kavanozda saklama yöntemi: Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Sap kısmını çekip çıkarın. Kavanoza 2-3 patlıcan yerleştirip içine kabuğu soyulmuş 1-2 sarımsak ve kaya tuzu ekleyin. Kavanozu tam doldurmayın 1-2 parmak boşluk bırakın.

Patlıcan biber turşusu nasıl olur?

Tencereye 1 bardak sıvı yağ, sirke ve tuzu atıp kaynayınca içine patlıcanları atıyoruz . 15 dakika ezmeden çevirerek pişiriyoruz. Patıcanları çıkarıp biberleri aynı şekilde çevirip tekrar patlıcanları üzerine ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Hemen içine doğradığımız sarımsakları ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.

Gelin Turşu nasıl yapılır?

İlk önce patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp tencereye koyalım biberi kabağı tuzunu suyu koyup pişene kadar kaynatalım. Pişince ocağın altını kapatıp limon tozunu ,sarımsak ve salatalıkları da ekleyip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servis edelim .

Haşlama patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı soyalım. 3 e bölüp parmak şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Sarımsakları ezelim üzerine tuzunu ekşisini kuru nanesini suyunu koyup haşlanan patlıcanları koyup karıştıralım soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.

Üzüm koruğu turşusu nasıl yapılır?

Koruk Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Korukları ayıklayıp iyice yıkıyoruz kavanoza koyuyoruz.
  2. Sonra bir kavanoz suya limon tuzu ve tuzu eritip iyice karıştırıyoruz.
  3. Korukların üstüne ekliyoruz.
  4. Sonra bir diş sarımsak ekliyoruz, az acı olsun diye bir top biber ekliyoruz.
Daha fazla öğe...

Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl yapılır?

bir gün önce Patlıcanları alacalı soyalım. 3 e bölüp parmak şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Sarımsakları ezelim üzerine tuzunu ekşisini kuru nanesini suyunu koyup haşlanan patlıcanları koyup karıştıralım soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.