Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası nasıl verilir?
  2. Kademe ilerlemesinin durdurulmasi hangi hallerde verilir?
  3. Bir devlet memuruna hukuka aykırı biçimde kademe ilerlemesinin durdurulması yaptırımına karşı memur bu işlemin iptali için hangi mahkemeye başvurur?
  4. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına itiraz nereye yapılır?
  5. Kınama cezasını kim verir?
  6. Disiplin cezasının iptali için nereye başvurulur?
  7. Kınama cezasına karşı itiraz nereye yapılır?
  8. Kaç yıl ceza alan memurluktan atılır?

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası nasıl verilir?

Kademe İlerlemesinin Durdurulması Cezası, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra, atamaya yetkili amirler il disiplin kurullarının kararlarına dayanan hallerde Valiler tarafından verilir.

Kademe ilerlemesinin durdurulmasi hangi hallerde verilir?

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek, Özürsüz ve kesintisiz 3-9 gün göreve gelmemek, c) Görevi ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun, çıkar sağlamak.

Bir devlet memuruna hukuka aykırı biçimde kademe ilerlemesinin durdurulması yaptırımına karşı memur bu işlemin iptali için hangi mahkemeye başvurur?

Devlet memurluğundan çıkarma cezasına karşı idari itiraz yolu bulunmadığından kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesi nezdinde iptal davası gerekir. Verilen disiplin cezalarına karşı disiplin kurulu yada yüksek disiplin kuruluna yapılacak idari itiraz ya kabul edilir ya da rededilir.

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına itiraz nereye yapılır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 135. maddesine göre; “Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir.

Kınama cezasını kim verir?

MADDE 7- (1) Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkilidir. (2) Disiplin amirleri tarafından verilen disiplin cezasına karşı yapılan itirazın kabulü hâlinde disiplin amirleri, kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir.

Disiplin cezasının iptali için nereye başvurulur?

Memura verilen niteliği itibariyle idari işlem mahiyetindeki disiplin cezasının iptali için başvurulacak görevli ve yetkili mahkeme, disiplin cezasının alan memurun görevli bulunduğu yerdeki İdare Mahkemesidir. 60 günlük süre içinde yargı yoluna gidilmemesi halinde disiplin cezası kesinleşir.

Kınama cezasına karşı itiraz nereye yapılır?

MADDE 35- (1) Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir.

Kaç yıl ceza alan memurluktan atılır?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.