Yatay Geçiş Nedir Ege Üniversitesi?

İçindekiler:

  1. Yatay Geçiş Nedir Ege Üniversitesi?
  2. Ege Üniversitesi ön kayıt nasıl yapılır?
  3. Ege Üni yatay geçiş 2021 ne zaman?
  4. Yatay geçiş nedir ve nasıl yapılır?
  5. Yatay Geçiş Nasıl Başvurulur?
  6. SDÜ Ne Zaman Açılacak 2021-2022?

Yatay Geçiş Nedir Ege Üniversitesi?

Yurt içi veya yurt dışında yükseköğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin kurum içi, yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumları bünyesindeki aynı veya farklı düzeydeki diploma programlarına önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçişidir.

Ege Üniversitesi ön kayıt nasıl yapılır?

Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında Üniversitemize yeni yerleşen öğrenciler http://turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Ege Üni yatay geçiş 2021 ne zaman?

(Başvuru sayfası 9-13 Ağustos 2021 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde açık olacaktır.) Yatay Geçiş Kılavuzu için tıklayınız. Değerlendirme: 23-31 Ağustos 2021 (Kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim veren programlar için bu tarih yabancı dil sınav sonuçlarının ilanı ile başlayacaktır.)

Yatay geçiş nedir ve nasıl yapılır?

Yatay Geçiş, üniversite sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleştirildikten belli bir dönem sonra, aynı ya da farklı bir bölüme ya da başka bir üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen öğrencilere belli kurallar çerçevesinde geçiş imkanı veren bir uygulamadır.

Yatay Geçiş Nasıl Başvurulur?

Geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin internet sitesini takip etmeniz gerekmekte. Yarıyıl veya yıl sonunda üniversitelerin yayınladığı haberde yer alan şartları sağlayan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

SDÜ Ne Zaman Açılacak 2021-2022?

Üniversitemiz, 2021-2022 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı derslerine 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Güz döneminde dersler, yüz yüze (uzaktan eğitim destekli) yapılacaktır.