Işinin ehli olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Işinin ehli olmak ne demek?
  2. Işini ehliyle yapmak ne demek?
  3. Ehilse ne demek?
  4. Iş ehline ne demek?
  5. Ehl-i dil ne demek Osmanlıca?
  6. Ehline Vermek Nedir?

Işinin ehli olmak ne demek?

1. isim Bir işte yetkili olan, bir işi yapan, erbap “O, bu işin ehlidir.”

Işini ehliyle yapmak ne demek?

İşin ehli: Aldığı sorumluluğu vaktinde, eksiksiz, sorumluluk verenin hoşnut olacağı şekilde yerine getirebilen, usta kişi. “İşi ehline emanet etmek” cümlesinden şunu anlayabiliriz. ... Bu işin, işi yapması beklenilen kişiye açıkça ve tam olarak tarif edilmesi iş ve sorumluluk devrinin olmazsa olmazıdır.

Ehilse ne demek?

Herhangi bir işte yetenekli olan, başarılı olarak bir işi yapan erbap, sahip (eser, zevk),karı veya kocadan biri eş, cemaat ve topluluk olarak tanımlanır.

Iş ehline ne demek?

Ehline ne demek TDK? Bir işin ustası, o işte becerikli, mahâretli, ehliyetli, muktedir, yeterli kimse: “İşi ehline bırak.” Ehl olan kadrin bilir ben cevheri medh eylemem (Nef'î).

Ehl-i dil ne demek Osmanlıca?

(ﺍﻫﻞ ﺩﻝ) sıf. ve i. (Ar. ehl ve Fars. dil “gönül” ile ehl-i dil) Gönül adamı, gönlünde birlik ve huzur zevkini bulan, gerçeği idrâk etmekten gelen gönül zenginliği ve müsâmahaya sâhip (kimse), irfan sâhibi, ârif: Ehl-i dildir diyemem sînesi sâf olmayana / Ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil (Nef'î).

Ehline Vermek Nedir?

Kur'an-ı Kerim'de ve hadis-i şeriflerde, işlerin görevlerin ehil ve ehli olan kişilere verilmesi emrediliyor. Kur'an-ı Kerim'de buyruluyor ki: “Allah size, mutlaka emanetleri (işleri) ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.” Nisa 58. ...