Helal gıda sertifikası ne demektir?

İçindekiler:

  1. Helal gıda sertifikası ne demektir?
  2. Helal belgesi kimler tarafından denetimi yapılarak verilir?
  3. Beypiliç helal gıda sertifikası var mı?
  4. Helal belgesini hangi bakanlık verir?
  5. Er Piliç helal kesim mi?
  6. Helal mal nedir?

Helal gıda sertifikası ne demektir?

Helal sertifika, tarafsız ve ehil bir kurum tarafından üretim sürecinin helal standartlara göre işleyip işlemediği kontrol edilerek, firmalara verilen onaylanmış bir belgedir.

Helal belgesi kimler tarafından denetimi yapılarak verilir?

Bu belge TSE'den Helal Uygunluk Belgesine sahip olup, kuruluş tarafından ayrıca talep edilmesi halinde belirli bir miktar ve partiye esas olmak üzere TSE Uzmanlarınca üretim yerinde yapılan tespitler neticesinde düzenlenir.

Beypiliç helal gıda sertifikası var mı?

Bizler üretimlerimizin tamamını dini vecibeleri yerine getirerek gerçekleştiriyoruz. Beypiliç TSE tarafından 39 İslam Ülkesinin onayı ile verilmeye başlanan “Helal Gıda Uygunluk Belgesi”ni ilk alan firmalardan biri olmuştur. Bu belge ile elle kesim yapıldığı ve tüm İslami ilkelere uyulduğu da kanıtlamış oldu.

Helal belgesini hangi bakanlık verir?

HELAL BELGESİ (SERTİFİKASI) KİM VERİR ? Şu anda Türkiye'de Helal ürün belgelendirme konusunda akreditasyon verme yetkisi HAK (Helal Akreditasyon Kurumu) tarafından gerçekleştirilmektedir.

Er Piliç helal kesim mi?

Erpiliç entegre üretim tesisleri 150 bin m2 kapalı alanda, günlük 330 bin piliç kesim kapasitesine sahiptir. Avrupa Birliği standartlarında Avrupa Birliğine ihracat yapabilecek tesis ön izin sertifikasına sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000, ISO 22000-2005, TSE belgeleri ile Gimdes Helal Gıda sertifikasına da sahiptir.

Helal mal nedir?

İnek, koyun, deve, keçi sütü, bal , balık, sarhoş etmeyen bitkiler, taze veya dondurulmuş meyveler, buğdaylar, yer fıstığı, arpa, çavdar, pirinç antep fıstığı, ceviz gibi yiyecekler helal gıda olarak adlandırılmaktadır.