Federasyon ve konfederasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Federasyon ve konfederasyon ne demek?
  2. Federasyon kavramı nedir?
  3. Konfederasyon özellikleri nelerdir?
  4. Türkiye Federasyon olur mu?
  5. Konfederasyon ne ile kurulur?

Federasyon ve konfederasyon ne demek?

Konfederasyon uluslar arası anlaşmayla kurulurken federasyon ise anayasayla kuruluyor. Konfederasyonda üye devletler arasındaki bağ akdi, federasyonda anayasal niteliğe sahiptir. ... Dış ilişkilerde konfederasyonda üye devletler bağımsız iken federasyonda ise federal devletler ise birbirlerine bağlıdır.

Federasyon kavramı nedir?

Federasyon, coğrafi yapılarına göre oluşmuş birden fazla devletin kendi istekleriyle bir araya gelerek dışarıya karşı tek bir siyasal güç olarak görülmeleri ve bu amaçla kurdukları örgütün, kendisini oluşturan devletlerin üzerinde olması; iç işlerinde ise, yine aralarındaki anlaşmaya göre geniş veya dar ölçüde özerk ...

Konfederasyon özellikleri nelerdir?

KONFEDERASYONLAR;
  • Uluslararası anlaşmayla kurulur.
  • Üye devletler bağımsızdır.
  • Konfedere devletler üzerinde zorlama gücü yoktur.
  • Üye konfedere devletlerin vatandaşlığı vardır.
  • Sadece konfedere devletlerin tüzel kişiliği vardır.
  • Sadece konfedere devletlerin uluslararası kişiliği vardır.

Türkiye Federasyon olur mu?

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olması onun “üniter devlet” olması demektir. Türkiye Devleti, üniter bir devlettir; yani kendi bünyesinde farklı kanunların geçerli olduğu farklı yönetim bölgeleri yoktur. "Federatif" yapılar yoktur.

Konfederasyon ne ile kurulur?

Konfederasyonlar kuruluş amaçları aynı olan en az üç federasyonun bir araya gelmesi ile kurulurlar. Konfederasyonlar kuruluş bildirimi ve eklerini mülki idare amirliğine vermek sureti ile tüzel kişilik kazanırlar.