Saça dokunmak abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Saça dokunmak abdesti bozar mı?
  2. Köpek necis midir?
  3. Başı açık bir kadının abdesti bozulur mu?
  4. Köpek beslemek neden caiz değildir?

Saça dokunmak abdesti bozar mı?

Şafi mezhebine göre bir erkeğin eli bir kadının saçına değerse namaz abdesti bozulur mu? Kadının #cildine #temas #etmeksizin sadece saçına dişine tırnağına dokunması abdesti bozmaz.

Köpek necis midir?

Kur'an-ı Kerim'de eğitilmiş köpeğin tuttuğu hayvandan yiyiniz ayeti bulunur. Fakat köpeğin dokunduğu yerin yıkanması gerektiği belirtilmemiştir. Bu nedenle köpek salyası necis olarak kabul edilmemektedir. Köpeğe dokunmak abdesti bozan bir durum değildir.

Başı açık bir kadının abdesti bozulur mu?

Müslüman hanımların tesettür/örtünme kurallarına riayet etmeleri farzdır. Ergenlik çağından itibaren Müslüman bayanların namahrem erkeklerin bulunduğu yerlerde ve evlerinden dışarı çıkarken başlarını örtmeleri dini bir gerekliliktir. Ancak bu kurallara riayet etmemek, örneğin başı açık olarak gezmek, abdesti bozmaz.

Köpek beslemek neden caiz değildir?

Köpeğin, kuduz hastalığına yakalanma ve onu bulaştırma açısından hayvanlar arasında ilk sırayı işgal ettiği, tüyü, salyası ve pisliğiyle de birçok hastalığın yayılmasında etkin rol oynadığı göz önünde bulundurulunca, İslâm'ın ihtiyaç olmaksızın zevk ve süs için evde köpek beslemeyi yasaklamasının, köpeğin salya ve ...