IPS mi va mı TN mi?

İçindekiler:

  1. IPS mi va mı TN mi?
  2. LED ekran ne işe yarar?
  3. VA monitör ne demek?
  4. LED ekran mı daha iyi LCD mi?

IPS mi va mı TN mi?

Üst düzey renk çıkışına sahip olan IPS paneller genellikle profesyonel kullanıcılar tarafından tercih edilir. VA paneller ise en yavaş panellerdir. Ancak en iyi karşıtlık oranlarına ve siyah düzeylerine sahiptir. Renk performansını IPS paneller düzeyinde olmasa da TN panellere göre daha iyidir.

LED ekran ne işe yarar?

Kabin metal taşıyıcı, güç kabloları ve kontrol etme cihazından meydana gelen bu ekranlar, birleşerek televizyon ve monitör gibi, görüntü veren sistemleri oluşturur. ''LED arkadan aydınlatmalı LCD televizyonlar'' olarak da bilinen bu ekranlar, farklı bir medya ortamından gönderilen görüntünün, kontrol sistemlerince ...

VA monitör ne demek?

Açılımı Vertical Alignment olan VA panel, bir tür LCD panel teknolojisidir. ... VA panele sahip bir monitörle derin siyah rengin olduğu film ve videolar, renk kaybı olmadan izlenebilir. Akıcı ve yumuşak renk geçişlerine sahip olan VA paneller genellikle 8 bit yani 256 renk desteği sunar.

LED ekran mı daha iyi LCD mi?

Örneğin LCD panelli televizyonlar eski bir teknolojiyi kullandıkları için LED ve plazmalara göre daha ucuz olurken, performans anlamında geri planda kalıyor. LED'ler ise yüksek dinamik görüntüleri, parlaklık seviyeleri ve enerji tüketimleriyle öne çıkıyorken, siyah seviyesi ise plazmanın gerisinde kalıyor.