Hemdem ne demek?

İçindekiler:

  1. Hemdem ne demek?
  2. Hemdem ne demek Arapca?
  3. Sensedim ne demek?
  4. Hemdem ne demek Pinterest?
  5. Eski Türkçede anda ne demek?
  6. Hemdem kime denir?
  7. Hridayeş ne?
  8. Eski dilde Sensedim ne demek?
  9. Hemdem ne demek hangi dil?
  10. Sevgiler ne anlama gelir?
  11. Birlikte ne demek Osmanlıca?
  12. Baş Eski Türkçede ne demek?
  13. Hemrah olmak ne demektir?

Hemdem ne demek?

Hemdem canciğer olmak, çok yakın dost yoldaş olmak anlamına gelmektedir. Dem nefes, can, zaman anlamına gelmektedir. Hemdem olunan kişi ile aynı zamanda yaşamak, aynı nefesi almak, bir can olmak anlamına gelmektedir.

Hemdem ne demek Arapca?

Yabancı, sığınan, sığınmış.

Sensedim ne demek?

Türkçemizde “sensedim” diye bir sözcük var. Anlamı: Susamak gibi, sensiz kaldım, sana hasret kaldım, seni özledim demek.

Hemdem ne demek Pinterest?

hemdem. Dilimize Farsçadan geçmiştir. 'Birlikte' anlamına gelen hem ile 'nefes' anlamına gelen dem k… Bilgelik alıntıları, Ilham verici sözler, Ilham veren sözler.

Eski Türkçede anda ne demek?

cem'iyyet. (Cemiyet) Topluluk, birlik.

Hemdem kime denir?

(ﻫﻤﺪﻡ) i. ve sıf. (Fars. hem- eki ve dem “nefes; vakit” ile hem-dem) Birlikte bulunan, samîmî, canciğer arkadaş, dost: Yâr-i hemdeminin felâketiyle müthiş, âlî bir hal kesb etmiştir (Sâmipaşazâde Sezâî). Hemdemim nağme, rehberim hulyâ (Cenap Şahâbeddin).

Hridayeş ne?

Cansu Altaş a Twitter: "Hintçe bir kelime: "Hridayeş". Hayatın boyunca ayrılamayacağın, yanındayken huzur bulduğun, her şeyden çok sevdiğin kişiye deniyormuş. Kısaca "kalbinin tanrısı" olarak biliniyor."

Eski dilde Sensedim ne demek?

Gregor. on Twitter: "Eski Türkçede de “sensedim” diye bir kelime var. Susamak gibi. Sensiz kaldım, sana hasret kaldım, seni özledim demek.… "

Hemdem ne demek hangi dil?

hemdem. Dilimize Farsçadan geçmiştir. 'Birlikte' anlamına gelen hem ile 'nefes' anlamına gelen dem k…

Sevgiler ne anlama gelir?

i. (< sev-gi < sev-gü) İnsanı karşılık beklemeden yakın ilgi, dostluk, şefkat, bağlılık göstermeye yönelten ve fedâkârlıkları göze aldıracak kadar güçlü olabilen duygu, sevme duygusu, muhabbet: Aşk ile sevgi ebed-bünyâd ola / Ger sûret gam-nâk ola ger şâd ola (Âşık Paşa'dan).

Birlikte ne demek Osmanlıca?

İşbirliği etmek. Bir işi beraber yapmak.

Baş Eski Türkçede ne demek?

Baş eski Türkçede yara anlamına gelir.

Hemrah olmak ne demektir?

(ﻫﻤﺮﺍﻩ) i. ve sıf. (Fars. hem- eki ve rāh “yol” ile hem-rāh) Yol arkadaşı, yoldaş: Hemrâhım dedin bu yolda ey mâh / Hemrâhı koyup gider mi hemrâh (Fuzûlî).