Mide katlama ameliyatı kimlere yapılır?

İçindekiler:

  1. Mide katlama ameliyatı kimlere yapılır?
  2. Mide katlanması ne demek?
  3. Plikasyon ne demek?
  4. Plikasyon ne demek tıp?
  5. Penil Plikasyon ne demek?
  6. Penil Kordi nedir?

Mide katlama ameliyatı kimlere yapılır?

Mide Katlama Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
  • 18 – 65 yaş aralığındaki obez hastalar için uygundur.
  • VKİ 30 ve üzeri hastalara yapılabilir.
  • VKİ 30 – 35 aralığında yer alan hastalar için önerilir.
Daha fazla öğe...

Mide katlanması ne demek?

Mide katlama ameliyatı yada tıp dilindeki adıyla Gastrik Plikasyon, midenin kesilmeden içe doğru kendi üzerine katlanıp boylamasına daraltılması esasına dayanır. Bu yolla besin geçiş hızı azaltılmış olur.

Plikasyon ne demek?

Mide katlama ameliyatı (gastrik plikasyon) midenin geniş, sol tarafının tümüyle serbestleştirilerek dikine bir hat halinde kendi içine katlanmasıdır. Bu önce dikine bir sıra dikişle mideyi içe döndürerek, sonra bu hattı ikici bir sıra dikişle tekrar içe döndürerek yapılır.

Plikasyon ne demek tıp?

Laparoskopik büyük kurvatura plikasyonu, laparoskopik gastrik plikasyon, gastrik imbrikasyon, pseudosleeve veya mide katlama gibi farklı adlarla da bilinen mide katlama ameliyatı, gıda alımını kısıtlamak amacıyla kesi yapılmadan, dikişlerle midenin küçültülmesi esasına dayanır.

Penil Plikasyon ne demek?

Penis Kısaltıcı Cerrahiler (Nespit, penil plikasyon): Penis boyunun yeterli olduğu, eğrilik açısının çok ciddi olmadığı hastalarda uygulanan penis kısaltıcı teknikleri içermektedir.

Penil Kordi nedir?

Konjenital Penil Kurvatür veya Kordi olarak adlandırılır. Kısaca erkek çocuklarında doğuştan penisin eğri olma durumudur. Ergenlik öncesi düzeltilmesi gereken doğumsal anormalliklerden birisi de penis eğriliğidir. Çocuklarda penis eğriliği ebeveyn tarafından çocuğun ereksiyonu esnasında fark edilir.