Ev ekonomisi bölümü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ev ekonomisi bölümü ne işe yarar?
  2. Açıköğretim Fakültesinde AKTS ne demek?
  3. 60 AKTS nedir?
  4. Bir dersin AKTS nasıl hesaplanır?
  5. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri nedir?
  6. 60 AKTS kaç kredi?

Ev ekonomisi bölümü ne işe yarar?

Ev İdaresi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar hastane, kreş, otel, huzurevi gibi alanlarda hizmet veren özel ve kamu kuruluşlarda işletmecilikte önemli yeri olan kurum ve ev idareciliğiyle tüketicinin korunmasına ve eğitimine yönelik araştırma ve eğitim görevlerini yaparlar.

Açıköğretim Fakültesinde AKTS ne demek?

AKTS, öğrenme çıktılarına ve öğrenim sürecinin şeffaflığına dayanan öğrenci merkezli bir kredi biriktirme ve transfer sistemidir. ... Anadolu Üniversitesinde 1 AKTS kredisi 25 saate karşılık geldiğinden, bir akademik yıldaki öğrenci iş yükü 1500 saattir.

60 AKTS nedir?

AKTS kredisi, ders ünitelerini tamamlamak için gerekli öğrenci iş yükünü gösteren (1 ile 60 arasında) sayısal değerdir. Bu değer, bir kurumdaki yıllık akademik çalışma içerisinde her bir dersin gerektirdiği iş yükünü gösterir. ... AKTS' de, 60 kredi 1 yıllık; 30 kredi ise bir dönemlik iş yüküne karşılık gelir.

Bir dersin AKTS nasıl hesaplanır?

AKTS hesaplanmasında, 30 AKTS 1 sömestre, 60 AKTS 1 yıllık iş yüküne, 1 AKTS = 25 – 30 saatlik iş yüküne karşılık gelir. Ankara Üniversitesi'nde bu süre 30 saat olarak belirlenmiştir. Bir sömestre 30 AKTS x 30 saat = 900 saat Örneğin; 1 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükü 30 saattir.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri nedir?

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü ya da bilinen adıyla ÇEKO, isminden de çıkarım yapılabileceği gibi iş hayatını birçok bilim alanı üzerinden (ekonomik, sosyal, psikolojik, hukuki) ele alan ve bu konuda geliştirmeler yapmayı amaçlayan bir akademik disiplindir.

60 AKTS kaç kredi?

* AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir.