Lise ana dersler hangileri?

İçindekiler:

  1. Lise ana dersler hangileri?
  2. Ortaokul Temel dersler nelerdir?
  3. Lise Ortak dersler neler?
  4. Yüz yüze eğitim hangi dersler?
  5. 8 siniflar hangi dersler yuz yuze?
  6. Üniversite uygulamalı dersler nelerdir?
  7. Uygulamalı dersler nelerdir lise?
  8. Ortak zorunlu dersler hangileri?

Lise ana dersler hangileri?

9. Sınıfta tüm öğrencilerimiz, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.

Ortaokul Temel dersler nelerdir?

Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.

Lise Ortak dersler neler?

Ortak dersler; Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil 1, matematik uygulamaları 1, doğa bilimleri deneyimi ve sosyal bilimler deneyimi olarak sıralandı.

Yüz yüze eğitim hangi dersler?

Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yüz yüze eğitimle olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim yapılacak.

8 siniflar hangi dersler yuz yuze?

Bu sınıflarda haftada 14 ders saati yüz yüze eğitim yapıldığı zaman Türkçe, matematik, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Kur'an-ı Kerim, 24 ders saati yüz yüze eğitim yapıldığı zaman da yine aynı dersler yüz yüze olarak işlenecek.

Üniversite uygulamalı dersler nelerdir?

Deney odası etkinliği, laboratuvar çalışmaları, klinik çalışmalar, model üzerinde anlatım gibi materyallerle uygulamalı olarak anlatılan derslerdir. Uygulamalı dersler, bölümler ise Tıp, Diş Hekimliği, mimarlık, güzel sanatlar, mühendislik gibi bölümlerdir.

Uygulamalı dersler nelerdir lise?

Uygulamalı Dersler ve Kulüp Çalışmaları
  • Müzik Dersleri.
  • Görsel Sanatlar Dersleri.
  • Beden Eğitimi Dersleri.
  • Aktivite Çalışmaları
  • Bilim Müzesi.
  • Robotik Çalışmaları
  • Yaratıcı Yazma Ve Okuma Atölyesi.

Ortak zorunlu dersler hangileri?

Ortak Zorunlu Ders terimi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinde belirtilen Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerini ifade eder.