Uzman hemşire nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Uzman hemşire nasıl olunur?
  2. Yüksek lisansa kaç puanla girilir?
  3. Hemşire olduktan sonra doktor olunur mu?
  4. Doktora mezunları ne iş yapar?

Uzman hemşire nasıl olunur?

lisansüstü eğitim programlarından mezun olan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler ile yurtdışında bu programlardan mezun olup, diplomalarının denklikleri onaylanan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler alanlarında uzman hemşire olarak çalışırlar.

Yüksek lisansa kaç puanla girilir?

YÜKSEK LİSANS İÇİN ALES PUANI NE OLMALI? puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir.

Hemşire olduktan sonra doktor olunur mu?

Hemşireler Artık Doktor Oluyor.. Avrupa ve Amerika'da uygulanan hemşirelerin reçete yazma ve muayene edebilme hakları Türkiye'de de uygulanmaya başlanıyor. Yasayla AB ülkelerindeki modele uygun olarak sağlık meslek lisesi ve fakülteleri mezunlarına doktor olabilme hakları veriliyor.

Doktora mezunları ne iş yapar?

Doktora yapmak ne işe yarar? ... Doktora, akademik ya da bir araştırma alanında kariyer için gerçekleştirilen temel bir niteliktir. Üniversitelerde öğretim üyesi (doktor öğretim üyesi, doçent doktor, profesör) veya araştırma enstitülerinde uzman araştırmacı olabilmek için yapılır.