Mary Shelley Hangi akım?

İçindekiler:

  1. Mary Shelley Hangi akım?
  2. Mary Shelley kimin kızı?
  3. Mary Shelley hangi dönem yazarı?
  4. Mary Shelley nin annesi kimdir?
  5. Frankenstein olayı nedir?

Mary Shelley Hangi akım?

William Beckford'un “Vathek” (1786) ve Ann Radcliff'in “The Mystery of Udolpho” (1794) adlı romanları da Gotik akımın yayılmasında etkili olmuşlardır. İlk yıllarda kadın yazarların ağırlıkta olduğu söz konusu akımın en parlak ismi ise hiç kuşkusuz Mary Shelley'dir.

Mary Shelley kimin kızı?

Mary Wollstonecraft William Godwin Mary Shelley/Ebeveynleri

Mary Shelley hangi dönem yazarı?

30 Ağustos 1797 - ö. ), yazdığı romanlarla ünlü İngiliz yazardır. 1797 yılında Londra'da doğdu. Babası William Godwin, radikal siyasal görüşleriyle tanınan bir yazar, annesi Mary Wollstonecraft ise dönemin etkili bir kadın hakları savunucusuydu....
Mary Shelley
MeslekYazar
İmza
4 satır daha

Mary Shelley nin annesi kimdir?

Mary Wollstonecraft Mary Shelley/Anneleri 30 Ağustos 1797 - ö. ), yazdığı romanlarla ünlü İngiliz yazardır. 1797 yılında Londra'da doğdu. Babası William Godwin, radikal siyasal görüşleriyle tanınan bir yazar, annesi Mary Wollstonecraft ise dönemin etkili bir kadın hakları savunucusuydu. Annesi doğumu sırasında ölünce, babası tarafından büyütüldü.

Frankenstein olayı nedir?

Felsefi bir roman olan Frankenstein, daha çok korku romanı olarak hatırlanır. Bilinenin aksine Frankenstein yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.