Kan iğnesi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kan iğnesi nasıl olur?
  2. Kan Ignesi kimlere verilir?
  3. Demir iğnesi ne kadar süre kullanılmalı?
  4. Kan iğnesi neden verilir?
  5. Demir takviyesi fazla alınırsa ne olur?

Kan iğnesi nasıl olur?

Bir eliniz ile göbek çevresindeki hedef bölgenizdeki cildi baş ve işaret parmağı ile 2-3 cm mesafede sıkıştırınız. Ortaya çıkan bölgeye iğneyi saplayınız. Merak etmeyin sandığınızdan çok daha kolay olacak ve iğne çok ince olduğundan canınızda yanmayacaktır.

Kan Ignesi kimlere verilir?

Kan iğnesi, iğne şeklinde olduğu için hap yutamayan ve oral yolla ilaç almakta zorlanan kişilere verilebilir. Eksiklik oranına göre iğneden bir süre sonra tabletlere dönüş yapılabilir. Hastanın öyküsüne uygun şekilde karar verileceği için hemen hemen her yaş grubuna demir iğnesi uygulanabilmektedir.

Demir iğnesi ne kadar süre kullanılmalı?

Kan iğneleri doktorun uygun gördüğü şekilde, en az haftada bir uygulanması gereken damar yolu ile vücuda alınan ilaçlardır. Demir desteği sağlayarak vücutta oluşan belirtilerin önüne geçer. Hastalığı oluşturan asıl sorun çözüme kavuştuğu zaman demir desteğine ihtiyaç kalmayabilir.

Kan iğnesi neden verilir?

Kan iğnesi, içinde bol miktarda demir bulunduran bir iğne türüdür. Asıl amacı sağlıksız beslenme, kan hücresinin üretim yetersizliği gibi etkenlerle oluşan demir anemisini tedavi etmektir. Bu nedenle demir içeren tabletlerin yerine iğne şeklinde demir takviyesi almayı sağlar.

Demir takviyesi fazla alınırsa ne olur?

Demirin emilimi çok hızlıdır. Yüksek dozda alındığında hızla emilerek dolaşımda serbest halde bulunur ve bütün dokularda özellikle karaciğerde birikerek hücre ölümüne yol açabilir. Sonuçta karaciğer yetmezliği gelişir ve çocuğun kaybedilmesine neden olabilir."