Gustav topu kaç mm?

İçindekiler:

  1. Gustav topu kaç mm?
  2. Gustav topu nasıl yok edildi?
  3. Gustav topu kaç ton?
  4. Dünyanın en büyük tankı kaç ton?
  5. Tank ağırlığı kaç tondur?

Gustav topu kaç mm?

45 dakikada 1 mermi. (Günde ortalama 14 atış.) Schwerer Gustav (Tr: ağır gustav) ve Dora adında iki örneği üretilen 80 cm K (E), Almanların II. Dünya Savaşı sırasında kullandığı 800 mm çapta namluya sahip toptur.

Gustav topu nasıl yok edildi?

Almanların II. Dünya Savaşı'nda kullandığı Schwerer Gustav adlı devasa top, heybetinin aksine kullanışsızlığıyla tarihe geçti. ... bunlardan kayıtlara göre sadece iki adet üretilmiş ve düşman eline geçmemesi için almanlar tarafından geri çekilme sırasında patlatılarak imha edilmişlerdir.

Gustav topu kaç ton?

Nazi Almanya'sının II. Dünya Savaşı'nda kullandığı Schwerer Gustav adlı devasa top, heybetinin yanısıra hantallığıyla da tarihe geçti. Schwerer Gustav, 1939'da Hitler'in emriyle Krupp tarafından yapılmıştır. Ağırlığı 1,350 ton, namlu uzunluğu 47,2 metre ve etkili menzili 48 kilometredir.

Dünyanın en büyük tankı kaç ton?

Landkreuzer P. 1000 Ratte
Kullanıldığı savaşlarII. Dünya Savaşı
Özellikler
Ağırlık1000 ton
Uzunluk35 m
14 satır daha

Tank ağırlığı kaç tondur?

-Ağır tanklardan bir tanesi olup ortalama ağırlığı 60 tondur. -Azami hızı saatte 72 kilometredir. -Toplam yapabileceği azami menzil kullanım, kullanıldığı yer ve bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama olarak 450-460 kilometredir.