Akçay sahili hangi deniz?

İçindekiler:

  1. Akçay sahili hangi deniz?
  2. Balikesir Akçay nasil bir yer?
  3. Edremit hangi denize bağlı?
  4. Edremit hangi şehire bağlı?
  5. Balıkesir Erdek hangi denize bağlı?
  6. Akçay nerelerde var?

Akçay sahili hangi deniz?

Akçay Mahallesi, Edremit merkeze 10 km mesafede bulunmakta olup ilçenin en bilindik turizm beldelerinden biridir. Akçay'da bulunan plajlar tam olarak Edremit körfezi olarak adlandırılan bölgededir.

Balikesir Akçay nasil bir yer?

Ülkemizin en huzurlu tatil beldelerinden biri olan Akçay tertemiz denizi, sakinliği, termal kaynakları ve bol oksijenli havasıyla görülmeye değerdir. Kaz Dağları'na oldukça yakın konumda olan Akçay özellikle astım hastalarının şifa bulduğu yer olarak bilinmektedir.

Edremit hangi denize bağlı?

Edremit, Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin dördüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit hangi şehire bağlı?

Batıda Ege Denizi ve Ayvacık ilçesi, kuzeyde Bayramiç ve Yenice ilçeleri, Doğuda Havran ilçesi, güneyde Burhaniye ilçesi ile çevrilidir. Edremit Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir İline bağlı , yüzölçümü 708 km² olan Edremit'in 15 Mahallesi, 5 beldesi ve 20 köyü vardır.

Balıkesir Erdek hangi denize bağlı?

Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek (Artàke, Yunanca: Αρτάκη), Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır. Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir.

Akçay nerelerde var?

Balıkesir Edremit ilçesine bağlı, Türkiye'nin en güzel cennet köşelerinden biri olan Akçay, dinlenirken tatil yapmanızı sağlıyor.