Makale sayfa düzeni nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Makale sayfa düzeni nasıl olmalı?
  2. Makale başlığı kaç punto ile yazılır?
  3. Makalede yazar adı nereye yazılır?
  4. Dipnotlar hangi punto ile yazılmalıdır?
  5. Makalede kısaltmalar nereye yazılır?

Makale sayfa düzeni nasıl olmalı?

Makale A4 normunda birinci hamur kağıda, sayfa kenar boşlukları üst 3cm, sol 2,5cm, sağ 2,5cm, alt 4cm olarak ayarlanarak, PC ortamında, Microsoft Word programının yeni versiyonunda, 11 punto Times New Roman karakteri ile, tek satır aralığı kullanarak ve iki yana yaslı olarak hazırlanmalı, paragraf arası verilmemeli, ...

Makale başlığı kaç punto ile yazılır?

Dipnotlar sayfanın her iki yanına yaslanacak biçimde Times New Roman karakter ve 10 punto ile yazılmalı; 1 satır aralığı verilmeli ve dipnottan sonra bir boşluk bırakılarak başlatılmalıdır. Kaynakça metni 11 punto ve tek satır aralığı kullanılarak, yazılmalıdır.

Makalede yazar adı nereye yazılır?

Yazar Ad(ları) ve Adres(leri) Yazı başlığının sağ altında olmalı, soyadın tamamı büyük harflerle yazılmalı, yazarın unvanı, kurumu ve elektronik posta adresi dipnotta belirtilmelidir.

Dipnotlar hangi punto ile yazılmalıdır?

Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır. Metin için 12 punto, dipnotlar için 10 punto kullanılmalıdır. Başlık 12 punto kullanılarak, bold karakterlerle ve sayfa ortalanarak yazılmalıdır.

Makalede kısaltmalar nereye yazılır?

Kısaltmalar: Makalede kullanılan kısaltmalar uluslararası veya ulusal kabul edilen kısaltmalar şekilde olmalı, ilk kullanıldıkları yerde açık olarak yazılmalı ve parantez içinde kısaltılmış şekli gösterilmelidir. Bundan sonra, tüm metin boyunca kısaltılmış şekil kullanılmalıdır.