Uçakta gıda taşınır mı?

İçindekiler:

  1. Uçakta gıda taşınır mı?
  2. Zeytinyağı uçakta taşınır mı?
  3. THY uçakta et taşınır mı?
  4. Uçakla salça gider mi?
  5. Uçakta reçel gider mi?
  6. Uçakta bavula neler konulmaz?
  7. Ucakta el bagajına neler yasak?

Uçakta gıda taşınır mı?

Uçakta yiyecek taşınır mı? Kek, gofret, bisküvi gibi atıştırmalıklarınızı yanınıza alabiliyorsunuz. Duty free mağazalarından alınmayan alkol ve diğer sıvılar ise (100 ml'den fazlaysa) yasak. Duty free mağazalarından aldığınız sıvı maddeleri, kendi poşetleri içinde kapalı ve faturalarıyla birlikte taşıyabilirsiniz.

Zeytinyağı uçakta taşınır mı?

Zeytinyağı, bal ve pekmez taşıma kuralları Uçağa zarar verip tehlike oluşturabilecek sızıntıların önlenmesine dair kurallara göre iyi ambalajlanması şartıyla bu yiyecekler uçağa kabul ediliyor. Şişe içerisindeki zeytinyağı, pekmez ve bal check-in sırasında kontuar görevlileri tarafından kontrol ediliyor.

THY uçakta et taşınır mı?

Et şişe akma kokma yaratacak yiyecekler arasında olduğundan uçakla taşınamıyor. Uçakta et taşımak ise, kargo olarak kabul ediliyor. Yolcu kabin bagajı ya da kayıtlı bagaj olarak et taşıyamıyor.

Uçakla salça gider mi?

Türkiye'de 'de yayınlanan kararnameye göre tam katı halde olmayan yiyeceklerin kabin bagajında taşınması yasak. Dolayısıyla salça da tam katı yiyecek sayılmıyor ve maalesef uçağın içine alınmıyor.

Uçakta reçel gider mi?

El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.

Uçakta bavula neler konulmaz?

Uçak yolculuklarında bavula konulması yasak eşyalar nelerdir?
  • Tabanca, silah ve her türlü yaralayıcı maddeler. ...
  • Zeytinyağı, bal, reçel, pekmez, sulu peynir gibi akıcı maddeler, sıkıştırılmış gazlar, aşındırıcı maddeler yolcu bagajı içinde taşınamaz.
  • Sıvılar en fazla 100 ml olan kaplarda taşınabilir.

Ucakta el bagajına neler yasak?

Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.