Mide ameliyatı sigorta karşılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Mide ameliyatı sigorta karşılıyor mu?
  2. Tup mide ameliyati icin kac kilo olmak gerekir?
  3. Kaç çeşit mide ameliyatı var?
  4. Mide küçültme ameliyatının riski var mı?
  5. Mide ameliyatı olan neler yemeli?
  6. Mide ameliyatından sonra süt içilir mi?

Mide ameliyatı sigorta karşılıyor mu?

Eğer vücut kitle indeksiniz 40 ve üstü ise mide küçültme ameliyatınız devlet tarafından karşılanmaktadır. Lakin 40'ın altında ise ve devlet tarafından ön görülen kriterleri barındırıyorsanız da mide küçültme ameliyatınız SGK tarafından karşılanmaktadır.

Tup mide ameliyati icin kac kilo olmak gerekir?

Tüp mide ameliyatı olanlar aşağıdaki şartları taşımak zorunda: Vücut kitle indeksi 40 kg/m²'nin üzerinde (morbid obez yani ileri derecede obez) olanlar.

Kaç çeşit mide ameliyatı var?

Mide küçültme ameliyatları birkaç yöntemle yapılır. Bunlardan biri besin alınmasını sınırlayarak kilo verdirmeyi amaçlayan ameliyatlardır. Bir diğeri ise alınan besinlerin bağırsaktan emilmesini engelleyerek kilo verdirmeyi amaçlar. Üçüncü ameliyat yöntemi ise bu ikisinin de kombine olarak yapıldığı ameliyatlardır.

Mide küçültme ameliyatının riski var mı?

Tehlikeli midir? Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (muz mide-mide küçültme) kilo vermede yüzde 60 başarılı bir yöntemdir. Bu ameliyatın uzun vadede hiçbir zararı olmamaktadır. Eğer hasta diyetine dikkat etmezse kilo vermede zorluklar yaşayabilir, beslenme zorluklarıyla karşılaşabilir, hatta kilo da alabilirler.

Mide ameliyatı olan neler yemeli?

Kırmızı et, çiğ sebze ile çiğ meyve yiyebilirsiniz. İyi çiğnemek kaydıyla tüm katı yemekleri yiyebilirsiniz. Yemek sırasında bir çay bardağı su içebilirsiniz. Şeker ve tatlılardan, kremalı çorba, sos, tereyağı, kızarmış gıdalar ve fast food gibi yüksek yağlı gıdalardan da kaçının.

Mide ameliyatından sonra süt içilir mi?

İdeal olarak düşük yağ oranına sahip süt seçilmelidir(kaymağı alınmış süt ürünleri). *İdeal olan miktar ise en az 1 lt süt veya süt ürünledir. Ameliyattan sonraki bir kaç gün bu yiyecekleri azar azar ve yavaş tüketmelisiniz.Sonrasında tolere edebildiğiniz kadar arttırmalısınız.