399 sayılı KHK kapsamında çalışanlar kimlerdir?

İçindekiler:

  1. 399 sayılı KHK kapsamında çalışanlar kimlerdir?
  2. 1 sayılı cetvele tabi personel kimlerdir?
  3. 399 sayili KHK nedir?
  4. 233 sayılı KHK nedir?
  5. KİT özelleşirse ne olur?
  6. KİT personeli şirket kurabilir mi?
  7. 190 sayılı KHK ya tabi kurumlar hangileri?
  8. Sözleşmeli memur kimdir?
  9. Özel hukuka tabi personel ne demek?
  10. Kit ler hangi kanuna tabi?
  11. KİT özelleşirse memur ne olur?
  12. Sözleşmeli personel temel ücret nedir?
  13. KİT çalışanları Devlet memuru mu?
  14. Kitler kim tarafından kurulur?
  15. KİT olan kurumlar hangileri?
  16. 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname nedir?
  17. Şahsa bağlı kadro ne demek?

399 sayılı KHK kapsamında çalışanlar kimlerdir?

Sözleşmeli personel, teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel idare esasları dışında yürüttükleri hizmetlerinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen hukuki esaslar çerçevesinde akdedilecek bir sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde olmayan personeldir.

1 sayılı cetvele tabi personel kimlerdir?

genel müdür, genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, kurul ve daire başkanları, müessese, bölge, fabrika, işletme ve şube müdürleri müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile ekli 1 sayılı cetvelde kadro ünvanları gösterilen diğer personel” olduğu belirtilmekte ve bu personel hakkında bu kanun hükmünde kararnamede ...

399 sayili KHK nedir?

Madde 1 – Bu Kanun Hükmünde Kararname, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları personelinin hizmete alınmalarını, görev ve yetkilerini, niteliklerini, atanma, ilerleme, yükselme, hak ve yükümlülükleriyle diğer özlük haklarını düzenler.

233 sayılı KHK nedir?

Bu Kanun Hükmünde Kararname, iktisadi devlet teşekkülleri ile kamu iktisadi kuruluşlarını ve bunların müesseselerini, bağlı ortaklıklarını ve iştiraklerini kapsar.

KİT özelleşirse ne olur?

KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

KİT personeli şirket kurabilir mi?

Madde hükmüne göre KİT sözleşmeli personeli bir kısıtlama olmaksızın anonim şirketlere ortak olabilecek, ayrıca görev yaptığı kuruluşun faaliyet konusu dışındaki mal ve hizmetlerin üretim ve ticareti ile uğraşan diğer şirketlere de (limited, kollektif, komandit) ortak olabilecektir.

190 sayılı KHK ya tabi kurumlar hangileri?

MADDE 22 – 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerin Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne ait bölümlerinde yer alan “Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri (SH) ...

Sözleşmeli memur kimdir?

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

Özel hukuka tabi personel ne demek?

Özel hukuk hükümlerine tabi personel kurumca yapılacak sınavla istihdam edilen, istihdama, sözleşmeye, sözleşmenin feshine, feshi halinde ödenecek tazminat ile ücretlerine, her türlü mali ve sosyal haklarına ilişkin usul ve esasları Yönetim Kurulunca belirlenen yerli veya yabancı uyruklu personeldir.

Kit ler hangi kanuna tabi?

Halen yürürlükte bulunan 233 sayılı KHK'da KİT'ler; iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşları olarak ikili bir ayırıma tabi tutulmuş olup; Kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) “Teşebbüs”; iktisadi devlet teşekkülü(İDT) ile kamu iktisadi kuruluşu (KİK)nun ortak adıdır.

KİT özelleşirse memur ne olur?

KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

Sözleşmeli personel temel ücret nedir?

Sözleşmeli personel pozisyonlarına ait temel ücretler birinci grup için en düşük 4 bin 36 lira, en yüksek lira olacak.

KİT çalışanları Devlet memuru mu?

KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

Kitler kim tarafından kurulur?

Teşebbüsler Cumhurbaşkanınca kurulur. Yeni bir teşebbüsün kurulmasında ve mevcut bir müessese veya bağlı ortaklığın teşebbüs haline getirilmesinde, ekonomik ihtiyaçlar gözetilir. Teşebbüsler tüzel kişiliğe sahiptir.

KİT olan kurumlar hangileri?

233 sayılı KHK'daki listeye göre; MKEK, DMO, TTK, TKİ, ETİ MADEN, EÜAŞ, TEMSAN, TEİAŞ, TETAŞ, BOTAŞ, TPAO, TMO, ÇAYKUR, TİGEM, ESK ve TCDD iktisadi devlet teşekkülü olarak tasnif edilmiştir.

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname nedir?

190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname. Amaç: Madde 1 - Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadroların ihdası, iptali ve kullanılmasına dair esas ve usullerini düzenlemektir.

Şahsa bağlı kadro ne demek?

ŞAHSA bağlı kadro, kamuda zorunlu olarak uygulanan bir sistem. Kurum kapatılınca daire başkanı, genel müdür yardımcısı veya genel müdür ve başkan gibi kadrolarda bulunan bürokratlar boşa çıkıyor. Kazanılmış hakka sahip olan bu personele son görev yaptığı makam 'şahsa bağlı kadro' olarak tahsis ediliyor.