Damardan kan nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Damardan kan nasıl alınır?
  2. Parmak ucu periferik yayma nasıl yapılır?
  3. Parmaktan kan şekeri ölçümü nasıl yapılır?
  4. Hastanede kan nasıl alınır?

Damardan kan nasıl alınır?

Kan alımı için ön kolun iç kısmındaki uygun damarlardan biri seçilir. Kan alınacak bölge p'lik alkol ile ıslatılmış bir tampon ile içten dışa doğru dairesel hareketlerle temizlenir ve kuruması beklenir. Temizlendikten sonra bölgeye dokunulmamalıdır. Kan alınacak bölgenin 10-15 cm üzerinden turnike bağlanır.

Parmak ucu periferik yayma nasıl yapılır?

Periferik Yayma(İnce Yayma)Yöntemi Alkolle temizlenip kurulanmış parmak ucu veya kulak memesi lanset ile delinir. Kan iki lam arasında çizgi şeklinde yayıldıktan sonra tek bir hareket ile yayılır ve oda ısısında kurutulur.

Parmaktan kan şekeri ölçümü nasıl yapılır?

Parmağınızı deldikten sonra aşağıdan yukarıya doğru sıvazlamanız gerekir. Kan şekeri ölçümünü bu şekilde kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Parmağın delinen kısmının sıkılması sonucunda elde edilen kan ile yapılan ölçüm sonucunda yanlışlıklar ortaya çıkabilir.

Hastanede kan nasıl alınır?

Kan Merkezi *Kan vermesi uygun olan bağışcı kan alma salonuna alınır.Tecrübeli sağlık personelimizce kan alımı için uygun damar belirlenir ve antiseptik bir solüsyonla cilt temizliğiniz yapılır.Ardından sterilite şartlarını bozmamak kaydıyla,kan torbasının iğnesiyle damar girişi yapılır.Hafif bir acı hissedebilirsiniz.