Kabaklı kek olur mu?

İçindekiler:

  1. Kabaklı kek olur mu?
  2. Mücver kek nasıl yapılır?
  3. Balkabaklı börek hangi yöreye ait?
  4. Kabak tart nasıl yapılır?

Kabaklı kek olur mu?

Rendeleyip suyunu sıktığınız kabaklar, ince kıydığınız yeşillikler ve lor peynirini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tekrar karıştırın. Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Mücver kek nasıl yapılır?

Kabukları kazınmış kabaklar bir bir rendeleniyor, yeşillikler doğranıyor incecik, bu enfes karışımı bir arada tutacak peynir çeşitleri, un ve yumurta ekleniyor. Porsiyonlar halinde kızartabileceğiniz mücver karışımı biraz daha fazla un ve kabartma tozu yardımıyla kek formunu alıyor.

Balkabaklı börek hangi yöreye ait?

Balkabağı böreği Selanik civarından gelen Batı Trakya göçmenleri ve Pomak göçmenler tarafından Trakya mutfağına taşınmış karakteristik bir börektir. Trakya'da özellikle Kırklareli mutfağında sofrada yer bulmakta ve yaşatılmaktadır.

Kabak tart nasıl yapılır?

Kabakları soyup haşlıyorsunuz, sıra sıra tepsiye diziyorsunuz, üstlerine krema, yumurta ve soğan döküp fırında pişiriyorsunuz. Serviste de muhteşem domates harcı eşlik ediyor. Parmaklarınızı da yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.