Ford Transit niye beyaz duman atar?

İçindekiler:

  1. Ford Transit niye beyaz duman atar?
  2. Kia Bongo neden beyaz duman atar?
  3. Dizel araç Mavi duman neden atar?
  4. Egzozdan çıkan mavi duman ne anlama gelir?
  5. Araba soğukken neden beyaz duman atar?
  6. Arabanın motorundan neden duman çıkar?

Ford Transit niye beyaz duman atar?

Beyaz duman, fark edilmesi en zor duman çeşitleri arasında gelmektedir. Bu dumanın su buharı gibi ince şekilde çıkması normal kabul edilir. ... Bu yoğun ve çok beyaz duman genellikle silindir blok contası hasarı, silindir bloğunun çatlaması veya silindir kapak hasarından dolayı kaynaklanmaktadır.

Kia Bongo neden beyaz duman atar?

Bu genellikle yoğuşmadan kaynaklanan buhardır. Motor ısındığında yoğuşma dağılır ve egzozdan çıkan duman da kaybolur. Egzoz içerisindeki kar, su, nem gibi birikintiler motor ısındıkça buharlaşarak beyaz dumana sebebiyet verir. Fakat kısa bir süre sonra tamamen kaybolacağı için endişe etmenize gerek yoktur.

Dizel araç Mavi duman neden atar?

Egzozdan Mavi Duman Çıkıyorsa “Mavi duman neden atar?” sorusunun ilk cevabı şudur: Motor yağ yakıyordur. Pistonlardaki motor yağının yanma odalarına gitmesini sağlayan segmanlar ya da supap contaları aşınmıştır. Bu nedenle yağ, silindirlerin içine kaçarak yanar ve dışarı atılmaya çalışılır.

Egzozdan çıkan mavi duman ne anlama gelir?

Eğer aracınızın egzozundan mavi ya da lacivert duman çıkıyorsa, motor yağ yakıyor demektir. Sebebi ise zamanla pistonların, yağ segmanlarının aşınması, supap lastiklerinin deforme olması, turbo sisteminde meydana gelen arızalar ve kaçaklar olabilir.

Araba soğukken neden beyaz duman atar?

Egzoz borusundan bazı zamanlarda da beyaz duman çıkmasına şahit olabilirsiniz. Eğer bu durum çok soğuk günlerde aracınızı ilk kez çalıştırdığınızda karşınıza çıkıyorsa bir sorun teşkil etmiyor. ... Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir.

Arabanın motorundan neden duman çıkar?

Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Contanın yanmış, bozulmuş ya da yanlış takılmış olması ihtimalleri, silindir kapağı ile motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinden su sızıntısı yaşanmasına neden oluyor.