Seröz otitis media neden olur?

İçindekiler:

  1. Seröz otitis media neden olur?
  2. Seröz otitis media nasıl tedavi edilir?
  3. Seröz otitis media nedir?
  4. Seröz sıvı ne demek?
  5. Seröz sıvı ne işe yarar?

Seröz otitis media neden olur?

Seröz Orta Kulak İltihabı (Seröz Otitis Media, Efüzyonlu Otitis Media) Normal olarak her yutkunmada kısa bir süre açılarak orta kulak basıncını ayarlayan östaki borusu fonksiyonlarının viral enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar gibi nedenlerle bozulması en önemli sebeptir.

Seröz otitis media nasıl tedavi edilir?

Genellikle geniz eti alınması ve kulak zarınını çizilip temizlenmesi veya tüp takılması sonrasında hastalık büyük oranda düzelir. Kulak zarına yerleştirilen tüp 6-12 ay kadar kalabilir. Çoğunlukla başka bir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden atılır.

Seröz otitis media nedir?

Orta kulak boşluğunda sıvı oluşması ile karakterize hastalığa “Seröz otitis media” denilmektedir. Buradaki “seröz” kelimesi sıvı varlığını ancak kulak zarında şişlik, kızarıklık ağrıya sebep olacak düzeyde enfeksiyon olmadığı anlamı taşır.

Seröz sıvı ne demek?

Seröz membranlar seröz boşluklar olarak bilinen birkaç vücut boşluğunu çevreler ve bu bölgelerde kas hareketlerinden dolayı oluşan sürtünmeyi azaltan bir sıvı salgılarlar. Serosa, sürtünmeyi azaltmak yerine yapıları birbirine bağlayan bir bağ doku tabakası olan adventitiden farklıdır.

Seröz sıvı ne işe yarar?

Seröz membranlar seröz boşluklar olarak bilinen birkaç vücut boşluğunu çevreler ve bu bölgelerde kas hareketlerinden dolayı oluşan sürtünmeyi azaltan bir sıvı salgılarlar.