Tarla hisse devri nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Tarla hisse devri nasıl olur?
  2. Tarla hissesi satılır mı?
  3. Tapu hissesi nasıl devredilir?
  4. Hisseli tapu devredilebilir mi?
  5. Noter satış sözleşmesi tapu yerine geçer mi?
  6. Hisseli tapu hisse satışı nasıl yapılır?
  7. Ortak tapu satılabilir mi?

Tarla hisse devri nasıl olur?

Arsa payının satışa çıkarılması veya bağışlanmak istenmesi halinde, yüzde kaç oranında payın verileceğinin kayıtlara geçirilmesi gerekir. Kanuna uygun şekilde devir işlemlerinin yapılması için, tarafların noterde veya tapu müdürlüklerinde devir işlemlerini gerçekleştirmesi şarttır.

Tarla hissesi satılır mı?

Hisseli arsa/tarla satışında satışa yanaşmayan paydaş yüzünden paydaşlığın sona erdirilmesi de mümkündür. Bu sayede paydaşlık sona erdirilecek ve isteyen istediği gibi arsa/tarla paylaşımından sonra satışta bulunabilecektir. Böyle bir durumda paydaşlardan her biri arsanın/tarlanın paylaşılmasını isteyebilir.

Tapu hissesi nasıl devredilir?

Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Ancak Medeni Kanunun 677. maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkündür. Miras payının devri bedelli ise satış suretiyle devir, bedelsiz ise bağış suretiyle devir sayılıyor.

Hisseli tapu devredilebilir mi?

Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin devrini gerçekleştirebiliyor. Hisseli tapuların devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi, bir kimseye bağış yolu ile yapılabileceği gibi satış yolu ile de yapılıyor.

Noter satış sözleşmesi tapu yerine geçer mi?

Satış sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi gerekiyor. Aksi halde asıl satış olan tapu devrinin ne zaman yapılacağı, satış bedeli, noter dışında hazırlanarak, imzaları noterde atılarak, tasdik edilmiş satış vaadi sözleşmeleri geçersiz sayılıyor.

Hisseli tapu hisse satışı nasıl yapılır?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilebilir.

Ortak tapu satılabilir mi?

Müşterek tapu satışı.. Hisse sahiplerinden sadece biri dahi izale-i şuyu davası açmak istese, dava açılabiliyor ve mahkeme gayrimenkulün satışını yapabiliyor. Ancak payın bir üçüncü kişiye satışı halinde diğer paydaşların öncelikle alım hakkı bulunuyor.