TERRAMYCIN göz merhemi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. TERRAMYCIN göz merhemi ne işe yarar?
  2. TERRAMYCIN göz merhemi deriye sürülür mü?
  3. TERRAMYCIN antibiyotik mi?
  4. Göz Teramisini nasıl sürülür?
  5. Terramycin açıldıktan sonra kaç gün kullanılır?
  6. Thiocilline göz merhemi ne işe yarar?

TERRAMYCIN göz merhemi ne işe yarar?

TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmalara bağlı ve gözün ve göz kapağının iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjonktiva) ve/veya gözün saydam tabakasını (korneayı) tutan yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

TERRAMYCIN göz merhemi deriye sürülür mü?

En çok bilinen kullanım alanı deri hastalıklarıdır. Derideki iltihaplı yaralar, yanıklar, açık yaralar ve iltihaplı her türlü deri hastalığında kullanılır. Ağız içinde çıkan beyaz renkli yaraların Aft (Ağıziçi yaralar) tedavisinde de kullanılır.

TERRAMYCIN antibiyotik mi?

TERRAMYCIN® yumuşak, sarı homojen merhemdir. TERRAMYCIN® lokal (topikal) olarak kullanılan diğer antibiyotikler olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir.

Göz Teramisini nasıl sürülür?

Yaklaşık 1 cm uzunluğunda merhemi alt göz kapağının içine sürün. Gözünüzü kapayıp birkaç kez kırpın. Bir süre bulanık görebilirsiniz, gözünüzü kesinlikle ovmayın. Tüpün kapağını kapatıp kaldırın.

Terramycin açıldıktan sonra kaç gün kullanılır?

Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür. Bu süreyi takip etmek için ilacı kullanmaya başladığınız tarihi kutu üzerine yazınız. Eğer ilacın kirlendiğini düşünüyorsanız, bu süreyi daha kısa tutmanız gerekir.

Thiocilline göz merhemi ne işe yarar?

THİOCİLLİNE‟ in içindeki etkin maddeler olan Basitrasin ve Neomisin birçok bakteriye karşı etkili birer antibiyotiktir. THİOCİLLİNE, gözün ön tarafı ve göz kapağındaki bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde ve göz kapağı yara ve yanıklarında kullanılır.