Kaç tane noter odası var?

İçindekiler:

  1. Kaç tane noter odası var?
  2. Türkiye Noterler Birliği ne iş yapar?
  3. Noter randevusu nasıl alınır?
  4. Noterlerin görevleri nelerdir?
  5. Noterler kime ait?
  6. Noterler neleri yapamaz?

Kaç tane noter odası var?

1972 yılında 372 olan Noter sayısı bugün 1.192'ye Noter Odası sayısı da 17'ye ulaşmıştır.

Türkiye Noterler Birliği ne iş yapar?

-Alım-satım sözleşmesi yapar, -Kanunlara uygun olarak hazırlanıp getirilen evrağın üzerindeki imza, mühür veya herhangi bir işareti veya tarihi onaylar, -Protesto, ihbarname ve ihtarname gönderir, -Kanunen tescili gereken işlemleri tescil eder.

Noter randevusu nasıl alınır?

Noterlik randevu işlemlerinizi Türkiye Noterler Birliği internet sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemini tamamladığınızda sistem otomatik olarak başvuru numarası oluşturur ve randevu bilgilerinizi başvuru sırasında girdiğiniz e-posta adresine gönderir.

Noterlerin görevleri nelerdir?

Noter Ne Demek? Noter; hukuki anlamda güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek amacıyla, yapılan işlemleri belgelerle somutlaştıran ve kanunlara uygun hale getiren kişiler olarak tanımlanabilir. Yapılan işlemlerin resmiyet kazanması ve hukuki ilişkilerin düzenlemesi açısından önem arz eden bir meslek koludur.

Noterler kime ait?

Bu nedenle, hak ve hukuku sağlamak adına çalışan noterlerin bağlı olduğu bakanlık da Adalet Bakanlığı'dır. Noterler Adalet Bakanlığı tarafında sağlanan şartlarda çalışmakta ve onlara tabii olmaktadır.

Noterler neleri yapamaz?

MADDE 60 - Noterlerin görevleri :
  • Yapılması kanunla başka bir makam, merci veya şahsa verilmemiş olan her nevi hukuki işlemleri düzenlemek,
  • Kanunlarda resmi olarak yapılmaları emredilen ve mercileri belirtilmemiş olan bütün hukuki işlemleri bu kanun hükümlerine göre yapmak,
  • Gayrimenkul satış va'di sözleşmesi yapmak,
Daha fazla öğe...