Yüksek lisansa devam zorunluluğu var mı?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisansa devam zorunluluğu var mı?
  2. Yüksek lisans dersleri hangi saatlerde olur?
  3. Yüksek lisans dersleri ne zaman olur?
  4. Yüksek lisans örgün eğitim midir?
  5. Araştırma görevlisi iken yüksek lisans yapılır mı?
  6. Yüksek lisans dersleri hangi gün?
  7. Tezsiz yüksek lisans kaç yıl uzatılabilir?

Yüksek lisansa devam zorunluluğu var mı?

Yüksek Lisansta Devam Zorunluluğu Var Mı? Uzaktan eğitim hariç bütün yüksek lisans programlarında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer derslere devamlılık sağlamakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız, ilgili üniversitenin uzaktan eğitim veya hafta sonu programlarını tercih edebilirsiniz.

Yüksek lisans dersleri hangi saatlerde olur?

Yüksek Lisans (Tezli) dersleri hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Yüksek Lisans (Tezsiz) Saatleri: Yüksek Lisans (Tezsiz) dersleri hafta içi 19:00-22:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Yüksek lisans dersleri ne zaman olur?

Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.

Yüksek lisans örgün eğitim midir?

Bu eğitim türleri aşağıda tanımlanmıştır. Örgün Eğitim: Öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları bir eğitim-öğretim türüdür. ... Lisansüstü: Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimi kapsar.

Araştırma görevlisi iken yüksek lisans yapılır mı?

7033 sayılı Kanunla yapılan düzenleme sonucunda araştırma görevlisi kadrolarına artık lisans mezunları başvuramayacak !

Yüksek lisans dersleri hangi gün?

Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.

Tezsiz yüksek lisans kaç yıl uzatılabilir?

Yüksek Lisans Kaç Yıl Uzatılabilir? Yüksek lisans uzatma hakkı 1 senedir. 2 yıl + 1 yıl olarak bu hak size verilmiştir. Sonuç olarak 4 döneme ek olarak 2 dönem daha uzatabilirsiniz.