Karacaoğlan Kimdir ve Eserleri Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Karacaoğlan Kimdir ve Eserleri Nelerdir?
  2. Karacaoğlan Türk mü?
  3. Erzurumlu Emrah Badeli mi?
  4. Karacaoğlan Kırşehirli mi?

Karacaoğlan Kimdir ve Eserleri Nelerdir?

Karacaoğlan, şiirlerine 17. yüzyılda yazılmış mecmualardan beri rastlanan ünlü saz şairidir. Aşık edebiyatının en önemli şairlerindendir. Hayatı hakkında kesin bilgi bulunmaz ancak 17. yüzyılda Çukurova-Toroslar'da doğup, yörenin Türkmen aşiretleri arasında yaşadığı anlaşılmaktadır.

Karacaoğlan Türk mü?

- Kim Kimdir? - FORSNET. Türk halk şairi. Etkileyici bir dil ve duygu evreni kurduğu şiirleriyle Türk halk şiiri geleneğinde çığır açmıştır. 1606' doğduğu, 1679'da ya da 1689'da öldüğü sanılmaktadır.

Erzurumlu Emrah Badeli mi?

Ercişli Emrah'ın badeli olmasına karşılık, Erzurumlu bade içmemiştir. Ercişli; din, tasuvvuf, ezel, ebed, varlık, yokluk, bu dünya, öbür dünya gibi kavramlarla hiç ilgilenmemiş, bütünüyle bu dünyanın adamı olmuştur. Erzurumlu ise din ve tasavvuf konularıyla da ilgilenmiştir.

Karacaoğlan Kırşehirli mi?

Araştırmacıların büyük çoğunluğu Toroslar ve Güney Anadolu'da, özellikle Maraş-Antep dolaylarında yaşadığını belirtmekle beraber Kırşehirli (Ergun, s. 3), Kilis, Rumeli (Elçin, s. 301-303) ve Belgratlı (Radloff, s. 297) olduğunu söyleyenler de vardır (Karaer, s. 12-14).