Üniversitelerde yaz okulu ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Üniversitelerde yaz okulu ne kadar sürer?
  2. Iki farklı üniversiteden yaz okulu alınır mı?
  3. Akü yaz okulunda kaç ders alınır?
  4. Yaz Okulunda farklı bölümden ders alınır mı?
  5. Akü yaz okulunda büt var mı?
  6. Yaz okulunda okula gitmek zorunlu mu?

Üniversitelerde yaz okulu ne kadar sürer?

Yaz Okulunun süresi 7 haftadır. Yaz okulu sonunda yapılan sınavlar bu sürenin dışındadır. Yaz Okulunda açılan her ders için normal dönemde yapılan toplam ders saati kadar ders yapılır. Yaz Okulunda alınan derslerin kredileri / AKTS'leri ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında belirtildiği gibidir.

Iki farklı üniversiteden yaz okulu alınır mı?

Öğrenciler, almak istedikleri dersi istedikleri takdirde kendi üniversitesinde açılsa bile, o dersi başka bir üniversiteden alabilirler. Bu duruma başka üniversitelerin diğer fakülteleri de dahildir. 2. Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar.

Akü yaz okulunda kaç ders alınır?

Öğrenciler, ilgili ders içerik http://bp.aku.edu.tr bilgi paketinden alabilirler. Öğrencilerimiz; Üniversitemiz öğrencileri yaz okulundan, 15 ders saatini geçmemesi koşuluyla ders alabilir.

Yaz Okulunda farklı bölümden ders alınır mı?

Yaz okulunda açılan bir ders için telafi sınavı yapılamaz. Ancak farklı dersler olmak üzere öğrenciler hem yaz okulundan ders alabilir hem de farklı bir dersten telafi sınavı için kayıt yaptırabilecektir. ... Yaz okulunda alınacak derslere ön kayıt yapmak zorunludur.

Akü yaz okulunda büt var mı?

ç) Her ders için en az bir ara sınav ve yaz okulu sonu sınavı yapılır. Yaz okulunda alınan dersler için mazeret ve bütünleme sınavı yapılmaz.

Yaz okulunda okula gitmek zorunlu mu?

Cevap 16 - Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.