Volkswagen Das Auto sloganı nedir?

İçindekiler:

  1. Volkswagen Das Auto sloganı nedir?
  2. Volkswagen Das Auto neden kullanılır?
  3. Das Auto sloganı ne anlama geliyor?
  4. Iyi bir slogan için neler gereklidir?
  5. Iyi bir reklam sloganı nasıl olmalı?
  6. Bir reklamda slogan nasıl bir rol oynar?

Volkswagen Das Auto sloganı nedir?

Volkswagen, ikonik hale gelen “Das Autosloganını, imaj yenileme amacıyla bundan sonra kullanmama kararı aldı. Yaklaşık 10 yıldır kullanılan ve basitçe “Araba” olarak çevrilebilecek küresel slogan, ilerleyen zamanlarda pazarlama kampanyalarında görünmeyecek. ... araba” gibi bir ifadeye dönüşebilir.

Volkswagen Das Auto neden kullanılır?

Türkçede 'araba' Almanca'da 'halkın arabası' anlamına gelen 'Das Auto' sloganı yerine, 'Volkswagen' kullanılacağı öğrenildi. Sloganın değiştirilmesiyle ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde:' “Das Auto” sloganı çok gösterişliydi. Ayrıca Volkswagen'in elektrikli arabalardaki hırsını o kadar da başarılı yansıtamıyordu.

Das Auto sloganı ne anlama geliyor?

İlk olarak bu sloganı Martin Winterkorn tarafından koyulmuş ve günümüze kadar da hiç değişikliğe uğramamıştı. Sloganın Türkçe karşılığı olarak “İşte Otomobil” karşılığı bulunan bu iddialı kelimenin tekrardan yapım sürecine girmiş olması VW ekibinin ne kadar zor bir çıkmazda olduğunun da habercisi aslında.

Iyi bir slogan için neler gereklidir?

Slogan, markanın aynası olmalıdır. Markanın özeti niteliğinde olmalı ve markanın amacını doğrudan yansıtmalıdır. Negatif çağrışımlardan kaçınmak gerekir, her zaman pozitifliği yansıtmalıdır. Sloganın iyi olması önemlidir çünkü slogan senelik değildir; markanın yaşam ömrü boyunca onu taşıyacaktır.

Iyi bir reklam sloganı nasıl olmalı?

Diğer bir ifadeyle slogan; markanın kişiliğiyle uyumlu ve tutarlı olmalıdır. Bunlara ek olarak sloganın; tüketicinin zihninde kalıcı olması için gerekli tüm dinamikler hesaplanmalı ve buna göre bir slogan tasarlanmalıdır. Ses uyumunun iyi ve akılda kalıcı olması sloganın niteliği açısından önemlidir.

Bir reklamda slogan nasıl bir rol oynar?

Slogan, bir markanın iddiasını ve felsefesini ortaya koyan en önemli iletişim aracıdır. Güçlü bir slogan sadece markaya değer katmakla kalmayıp kimi zaman onu ölümsüz bile kılabiliyor. Reklamlarda gösterilenler her zaman için gerçek dünyanın temsilleri değildir. ... Amacı ise marka imajını desteklemek ve güçlendirmektir.