Alo Diyanet numarası kaç?

İçindekiler:

  1. Alo Diyanet numarası kaç?
  2. Alo fetva açık mı?
  3. 190 kaça kadar açık?
  4. Diyanetten fetva nasıl alınır?
  5. Alo fetva kaçta açılıyor?
  6. Türkiye'de fetvayı kim verir?

Alo Diyanet numarası kaç?

Dini sorularınızı 190 numarasını arayarak Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan il müftülüklerine iletebilirsiniz. Dini sorularınıza en doğru cevabı Alo Fetva hattından alabilirsiniz.

Alo fetva açık mı?

İstanbul Müftülüğüne bağlı, dini konularda vatandaşların sorularını yanıtlayan "Alo Fetva" hattına 2020 yılında 155 bin soru soruldu. ... Bu kapsamda hafta içi 10.00 ile 16.00 saatleri arısında vaizlerimiz, din hizmetleri uzmanlarımız, fetva verme ehliyetine sahip personelimizle hizmet vermeye devam ediyoruz." dedi.

190 kaça kadar açık?

Ramazan-ı şerifin duygu ve ibadet temposu içinde bu sorulara aydınlatıcı cevaplar vermek önem arz etmektedir. Normal zamanlarda mesai saatleri içerisinde hizmet veren Alo 190 hattı Türkiye çapında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı gereği gece saat 23.00'e kadar hizmet verecek" dedi.

Diyanetten fetva nasıl alınır?

ALO 190'ı arayabilir ve Diyanet Fetva hattına bağlanabilirsiniz. Dini sorularınızı il müftülükleri bünyesinde hizmet sunan 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattına iletebilirsiniz. Ayrıca diyanet.gov.tr sitesine üye olarak veya e-devlet üzerinden Din İşleri Yüksek Kuruluna dini sorularınızı sorabilirsiniz.

Alo fetva kaçta açılıyor?

Dini konularda vatandaşın aklına takılan sorulara cevap veren Fetva hattı akıllarda yer alan şüpheleri gidermek ve sorulara cevap vermek için ALO 190 hattından 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Türkiye'de fetvayı kim verir?

İslam hukuku ile ilgili bir sorunun dinî hukuk kurallarına göre çözümünü açıklayan, şeyhülislam veya müftü tarafından verilebilen dini belge.