Aliağa Ağapark kimin?

İçindekiler:

  1. Aliağa Ağapark kimin?
  2. Aliaga Aga Park ne zaman açılacak?
  3. Izmir Aliağa denize girilir mi?
  4. Ağapark Plajına nasıl gidilir?
  5. Aliağa nın neyi meşhur?
  6. Aliağa'da kale var mı?
  7. Aliağa ya kalesi nerede?

Aliağa Ağapark kimin?

Aliağa Belediyesi tarafından 170 dönümlük alana kurulan Ağapark, Aliağa'nın futboldaki başarılı temsilcisi Aliağaspor FK tarafından işletiliyor. Bölgenin en büyük ve modern plajları arasında yer alan tesis, Covid-19 tedbirleri ile hijyen koşullarına uygun bir şekilde hizmet veriyor.

Aliaga Aga Park ne zaman açılacak?

Belediyemizin Aliağa'ya değer katan vizyon projelerinden olan Mavi bayraklı Ağapark Plaj ve Sosyal Yaşam Alanı tesisleri 2020 yılı Yaz Sezonunu 13 Haziran 2020 Cumartesi günü açıyor.

Izmir Aliağa denize girilir mi?

Ev sahipliği yaptığı sosyal tesisleri, yüzme havuzu, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve spor sahaları ile Ağapark Halk Plajı da ilçede denize girmek için uygun bir alan sunmaktadır. Aliağa'da denize girilebilecek plajlar arasında ayrıca; Anatolia Beach Club, Köstem Koyu ve Yalı Mahallesi plajı yer almaktadır.

Ağapark Plajına nasıl gidilir?

Şehir içine yaklaşık 5 km uzaklıkta olan Ağapark plajına minibüs, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile kolay ulaşım sağlanmaktadır. Aliağa dışından gelecek misafirlerimiz için kolay ulaşım bulunmaktadır. İZBAN Tren seferleri her 20 dakikada bir Cumaovası yönünden Aliağa'ya doğru düzenlenmektedir.

Aliağa nın neyi meşhur?

Aliağa'da Gezilecek Yerler
  • Uçansu Şelalesi. Doğa Harikası Uçansu Şelalesi. ...
  • Aigai Antik Kenti. Aigai Antik Kent Kalıntıları ...
  • Kyme (Nemrutkale) Antik Kenti. Kyme Antik Kent Kalıntıları ...
  • Şakran Plajları Şakran Halk Plajı ...
  • Köstem Koyu. Aliağa Köstem Koyu.

Aliağa'da kale var mı?

Çandarlı'daki 13 ya da 14. yüzyıllarda yapıldığı bilinen bu görkemli kale, ülkenin en iyi korunmuş kalelerinden biridir. 15. yüzyılda Türkler tarafından yenilenen kale, 1957 yılında onarılmıştır. Kale günümüzde, önemli Ceneviz kalelerini Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alan UNESCO tarafından listeye dahil edilmiştir.

Aliağa ya kalesi nerede?

Alaiye Kalesi (Alanya Kalesi), Antalya'nın ilçesi Alanya'nın simgelerinden bir kaledir. Denizden yaklaşık olarak 250 metre kadar yükselen bir yarımada üzerinde bulunmaktadır. Surlarının uzunluğu toplam olarak 6.5 kilometredir.